Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 20, 2022

Ολοκληρώθηκε η μπαταρία νερού της Ελβετίας

Εικόνα
Άλλο ένα γρανάζι στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης έρχεται και βάζει η Ελβετία με ένα τεράστιο έργο, αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων. Έπειτα από περίπου 14 χρόνια εργασιών, η μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας Nant de Drance τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα και όπως όλα δείχνουν θα μπορούσε να σταθεροποιήσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης, βοηθώντας την να μεταβεί στη βιώσιμη ενέργεια, μέσω ανανεώσιμων πηγών.

ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Εικόνα
Είναι πολλοί οι παριανοί που ζουν, εργάζονται και προοδεύουν μακριά από τη γενέτειρα γη. Οι περισσότεροι κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά και αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο μας που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο. Ιδιαίτερα οι σύλλογοι των παριανών της Αθήνας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, εάν συντονιστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μας.

Η γεωπολιτική αναταραχή και ο εσωτερικός εχθρός

Εικόνα
    Ευάγγελος Κοροβίνης Οι αντιτιθέμενες απόψεις για τα αίτια του πολέμου στην Ουκρανία συγκαλύπτουν το γεγονός, ότι οι εμπλεκόμενες Ατλαντικές και Ευρασιατικές Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έναν κοινό εχθρό, ασύγκριτα πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι αντιπροσωπεύει το ένα μπλοκ για το άλλο. Ο κοινός αυτός εχθρός δεν είναι έξω τους, αλλά μέσα τους. Α. Η ανθρωπολογική παρακμή Πρόκειται για την παρακμή του νεωτερικού ανθρωπολογικού προτύπου, αναγνωριζόμενη συνήθως ως «παθητικοποίηση», «διάλυση» ή «εκφυλισμός» του Ατόμου. –Αποδιδόμενων, κατά κανόνα, στο «πνεύμα» του καταναλωτισμού, του ηδονισμού και τη σχετικής κοινωνικής αμεριμνησίας και καλοπέρασης, που εξασφάλιζε στη Δύση η λεγόμενη «κοινωνία της αφθονίας». Προσλαμβάνοντας διαστάσεις υπέρτατου ιδανικού, το φαινόμενο αυτό μαγνήτισε όλο τον κόσμο και πριν απ’ όλα τη «σοσιαλιστική» Ανατολή, ως ιδεολογικός μοχλός ανατροπής του Σοβιετικού μπλοκ. Μεταλαμπαδεύτηκε λοιπόν εκεί τόσο καλά, που άρχισε να αποδίδει τους καρπούς του, ορατούς στο λεγόμενο «χάσμα τω