Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 9, 2022

Το "ξύλο" στο Γιάννη ο μεγαλύτερος εχθρός της Εθνικής

Εικόνα
  Το πρώτο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία μας άφησε με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη. Μπορεί ο κυριότερος λόγος να ήταν η απολαυστική εμφάνιση του Γιάννη, όμως είμαι βέβαιος πως ο Ιτούδης πάνω απ όλα θα εκτίμησε τη συνέπεια που έδειξε η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Πραγματικά όσοι χρησιμοποιήθηκαν (σχεδόν όλοι δηλαδή) έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και αν εξαιρέσουμε κάποια προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ που φανερώθηκαν στα μισά της τρίτης περιόδου, στο υπόλοιπο παιχνίδι "πνίξαμε" τους Ισπανούς που χωρίς κάποιον αξιόλογο οργανωτή δεν έβρισκαν επιθετικές λύσεις. Οσο για το Γιάννη εμφανίστηκε πιο δυνατός από ποτέ, ένα πραγματικό θηρίο που απλά ... δεν αντιμετωπίζεται με "νόμιμο" τρόπο. Και αν σε κάτι μοιάζει αυτή η ... δεύτερη έκδοση του Γιάννη με τη πρώτη (της εποχής Σκουρτόπουλου εννοώ) είναι ο σχεδόν πανομοιότυπος τρόπος που αποφασίζει να επιτεθεί, αυτή η μέθοδος του οδοστρωτήρα ένας εναντίον όλων που καταλ

Ποια είναι η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που υπέγραφε τις εγκρίσεις για παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,

Εικόνα
Η Β. Βλάχου εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993, προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών. Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Νoor One». Πριν μετατεθεί στον Πειραιά υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία» είχε πει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα απλά «επειδή μπορεί»

Εικόνα
του Ανδρέα Κοσιάρη Σε τριήμερο μπαράζ βομβαρδισμών προχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ στην πολιορκημένη Γάζα, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, σκοτώνοντας συνολικά 44 ανθρώπους εκ των οποίων 15 παιδιά, και τραυματίζοντας τουλάχιστον 360 ακόμα. Οι βομβαρδισμοί, που έληξαν αργά το βράδυ της Κυριακής με μία εκεχειρία με παρέμβαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης, είχαν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με περασμένες σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα — ακόμα και οι Ισραηλινοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα κίνητρα από πίσω τους. Οι βομβαρδισμοί δεν ήρθαν από το πουθενά. Ήδη από τη Δευτέρα το Ισραήλ είχε αρχίσει να προετοιμάζει μία εύφλεκτη κατάσταση. Πρώτα ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα η απαγωγή και σύλληψη του Μπασάμ αλ-Σαάντι από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, ενός από τα ανώτερα στελέχη στη Γάζα της οργάνωσης Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (Palestinian Islamic Jihad – PIJ).

Αγαπητοί αναγνώστες μας

Εικόνα
Δεν επιθυμούμε να προστεθούμε στη λίστα των γκρινιάρηδων του διαδικτύου. Ήδη υπάρχουν αρκετοί. Είμαστε συγκάτοικοι αυτού του νησιού και ανησυχούμε για την πορεία που έχει πάρει. Ο τουρισμός ασφαλώς αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας του νησιού μας, αλλά μπροστά στη βουλιμία του περισσότερου κέρδους και με ό,τι αυτή συνοδεύεται, θα χρειαστεί να υπάρξουν αναχώματα πριν είναι πολύ αργά.

Κατηγορηματικός ο κορυφαίος συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης : Η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι μονόδρομος

Εικόνα
Κατηγορηματικός είναι ο κορυφαίος συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης για τις ευθύνες του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι η παραίτησή μου είναι μονόδρομος. “Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών κλείνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον πρώτο κύκλο μιας πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης, η οποία, δυστυχώς, όχι μόνον υπονομεύει την συνταγματική λειτουργία του πολιτεύματος αλλά και θέτει ευθέως ζήτημα Δημοκρατίας.

Η ιστορία ενός μοιραίου ανθρώπου που ήθελε να είναι βασιλιάς ενώ δεν του άξιζε να είναι καν κλόουν

Εικόνα
Η περίπτωση Μητσοτάκη με τις υποκλοπές έχει μόνον δύο λογικές εξηγήσεις. Η απολογία του Μητσοτάκη προς τον Ελληνικό λαό ήταν μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν. Μπλα, μπλα, μπλα κι από ουσία μπλαμπλά. Δεν απάντησε γιατί πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, γιατί την οργάνωσε όπως την οργάνωσε με τους δικούς του ανθρώπους, τον μουσικό-σεκιουριτά και τον ανιψιό και θέλει να πιστέψουμε ότι για την τρίμηνη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα. Κυριάκο δεν χάφτουμε μύγες. Ήξερες και παραήξερες και σε πιάσανε με την αίγα στην πλάτη. Και τώρα κάνεις τον θλιμμένο και τον μειλίχιο. Παρακρατικό μηχανισμό έστησες και δεν μας κοροϊδεύεις.

Σιμόπουλος: «Έλεγαν ότι με την εκλαΐκευση εκχυδαΐζω την επιστήμη, αλλά εγώ εκεί, απτόητος»

Εικόνα
Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αστρονομίας και της επιστήμης στην Ελλάδα, και άφησε πίσω του σπουδαίο έργο. Ήταν ο δάσκαλος που έφερε τους Έλληνες πιο κοντά στα άστρα. Σε μια από τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στα «Νέα» και την Κατερίνα Ροββά, ο καθηγητής υπογράμμιζε την ανάγκη εκλαΐκευσης της επιστήμης από τους ειδικούς. Μάλιστα, τη θεωρούσε υποχρέωσή τους. «Η εκλαΐκευση είναι καθήκον των ειδικών» «Δυστυχώς τα πρώτα χρόνια της επιστροφής μου στην Ελλάδα πολλοί συνάδελφοί μου έλεγαν ότι με την εκλαΐκευση «εκχυδαΐζω την επιστήμη». Αλλά εγώ εκεί, απτόητος, επέμενα. Γιατί ό,τι κι αν έκανα το έκανα επειδή αυτό ήταν η δουλειά μου και γιατί ύστερα από μισό αιώνα ασχολίας με την εκλαΐκευση της επιστήμης θεωρώ φυσικό επακόλουθο να θέλω να είμαι όσο καλύτερος δάσκαλος αυτού που διακονώ. Όλοι μας στο Ευγενίδειο Πλανητάριο έχουμε κάνει πολύ πετυχημένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.