Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 8, 2022

Θυμόσαστε ποιοι έλεγαν "ναι σε όλα" με 500.000 κόσμο έξω από τη βουλή;

Εικόνα
Οικογένεια στον Βόλο έμεινε στον δρόμο – Θα μείνουν στο αυτοκίνητο δυο παιδιά Με την ανεργία να τους «γονατίζει», ένα ζευγάρι με δύο κορίτσια 14 και 18 ετών, έμεινε στον δρόμο μετά από έξωση . Η οικονομική κρίση εξαθλίωσε την οικογένεια που βιώνει πλέον τις δυσκολότερες στιγμές μην έχοντας τη δυνατότητα για τα απολύτως απαραίτητα.

Β. Ραφαηλίδης: «Κύριε, θέλεις να γίνεις πλούσιος; Σκότωσε, ρήμαξε, κλέψε, εξαπάτησε…»

Εικόνα
Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2000, έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Ραφαηλίδης (1934-2000). "... H πιο μεγάλη εφεύρεση του καπιταλισμού είναι το κολοσσιαίας σημασίας γεγονός πως παραμέρισε όλα τα άλλα ιδανικά και στη θέση τους έβαλε το χρήμα, όπως γινόταν πάντα στην ιστορία χωρίς να το ομολογούν καθαρά οι πολιτικάντηδες, και οι καθηγητές της ιστορίας που τους βοηθούν αποτελεσματικά. Κύριε, θέλεις να γίνεις πλούσιος; Σκότωσε, ρήμαξε, κλέψε, εξαπάτησε, κι όταν έρθει η ώρα σου εξομολογήσου και άντε στο καλό. Ο Άγιος Πέτρος σε περιμένει στον Παράδεισο.

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ !

Εικόνα
Κ.ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι - Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς Η Κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων Υπουργών της, «αναβάθμισε» χθες την αντιλαϊκή της πολιτική, περνώντας στον ωμό εκβιασμό των Δήμων και του λαού. Στη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων, έρχονται ουσιαστικά να προστεθούν νέες περικοπές, εν είδει τιμωρίας όσων δεν συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» της δήθεν εξοικονόμησης ενέργειας.

Σαμίνα και συναντίληψη

Εικόνα
  «Σαμίνα» και συναντίληψη Είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε με τη σειρά όλες τις αιτίες για πολλά απ' τα ναυάγια μας; Χρεωκοπία, Χρυσή Αυγή (ναυάγιο πλοίου εννοώ!), Σαμίνα, Μάτι; Είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τα σωστά μέτρα για να μην ξαναπέσουμε στο λάκκο; Παραθέσω αυτό για το Σαμίνα και μετά βλέπουμε. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για το ναυάγιο του Σαμίνα τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο και τους καταδίκασε. Τα δικαστήρια δεν έχουν την πολυτέλεια να ψάξουν και σε βάθη μεγάλα. Αντιγράφω από εφημερίδα («Το Βήμα» 30-9-2001 άρθρο του Χ. Κ. Τσούκα με τίτλο «Γιατί ναυάγησε το Εξπρές Σαμίνα»). Το άρθρο αυτό το είχα βάλει στον πίνακα του σχολείου για τους καθηγητές. «Το ναυάγιο του «Σαμίνα» αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε στην Ελλάδα. Συνήθως απουσιάζει το ομαδικό πνεύμα, η καλλιέργεια του οποίου οφείλει να είναι κύριο μέλημα τη διοίκησης, χάριν ενός μυθοποιημένου ατομικού «φιλότιμου», το οποίο όμως σε κρίσιμες στιγμές μόνο γραφικό χαρακτήρα μπορεί να έχει. Η διοίκη

5 σημάδια ότι η γάτα μας πονάει

Εικόνα
Εντάξει, εντάξει, όλοι ξέρετε πόσο cool είμαστε εμείς οι γάτες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι είμαστε τοοόσο cool που μπορεί να σας κρύψουμε, άσχετοι χιούμανς, ότι πονάμε πολύ, ακόμη και αν υποφέρουμε άσχημα. Μη φοβάστε όμως, γιατί ως γνωστόν ο Τσίτσος είναι εδώ! Και θα σας αποκαλύψει 5 σημάδια ότι η γάτα πονάει και εντέχνως καμουφλάρει τον πόνο της: 5 Σημάδια ότι η γάτα σας πονάει

Μικρο-συνέντευξη #10: "υποβαθμισμένη η καθημερινότητα του νησιού μας"

Εικόνα
Δημοσιεύουμε το δέκατο σχόλιο συμπατριώτη μας. Δεν γνωστοποιούμε το όνομά του σεβόμενοι την επιθυμία του. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Δηλώνουμε πάντως ότι το σχόλιο δεν είναι κατασκευασμένο, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, που ελπίζουμε να είναι πολλά, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Βασίλης Ραφαηλίδης: «Σύντροφοι, η επανάσταση συνεχίζεται!»

Εικόνα
  Σαν σήμερα, στις 8 του Σεπτέμβρη 2000, έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Ο αξέχαστος δημοσιογράφος, διακεκριμένος αρθρογράφος και κριτικός κινηματογράφου, «έφυγε» σε ηλικία μόλις 66 χρόνων μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», έχοντας προσβληθεί από καθολικό καρκίνο.