Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 24, 2022

Τι γίνεται με τα αρχαία μας;

Εικόνα
Πάρος 23 Αυγούστου 2022 Προς την Υπουργό Πολιτισμού Κυρία Λίνα Μενδώνη Κυρία Υπουργέ, Σας είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος, των οποίων η επίλυση αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου σας.

Γιώργος Μαρίνος, σε λίγο θα σβήσουν τα φώτα

Εικόνα
Στις αρχές τής δεκαετίας τού ‘60, όταν διευθυντής τής εταιρίας ήταν ακόμα ο Αλέκος Πατσιφάς, η Fidelity είχε κυκλοφορήσει ένα δίσκο 45 στροφών με 4 τραγούδια και με τον γενικό τίτλο «Σημεία και τέρατα».

Ο αρχέγονος ασκός στην κοιλια της γάτας

Εικόνα
Έχετε και εσείς παρατηρήσει ένα ξεχειλωμένο σακί (μικρότερο ή μεγαλύτερο) να κρέμετα στο πίσω μέρος του σώματος της γάτας; Αν και δεν κατάφερα να βρω στην ελληνική βιβλιογραφία το επίσημο όνομα για αυτό το τμήμα του σώματος της γάτας που πρόσφατα τράβηξε την προσοχή μου, ανακάλυψα ότι η αγγλική απόδοση είναι primordial pouch, το οποίο εγώ απέδωσα κάπως ελεύθερα ως “αρχέγονο ασκό”! Τι είναι ο αρχέγονος ασκός; Ο αρχέγονος ασκός είναι ένα τμήμα του σώματος της γάτας που εκτείνεται σε όλο το μήκος του στομάχου αλλά γίνεται πιο αντιληπτός λίγο πριν τα πίσω πόδια. Μοιάζει με ελαφρός ξεχειλωμένο σακί καλυμμένο συνήθως με γούνα. Όλα τα αιλουροειδή έχουν αυτό το σακί και δεν είναι δείγμα παχυσαρκίας μια και μπορείτε να το βρείτε και στις πιο αδύνατες γάτες! Ποια η χρησιμότητα του αρχέγονου ασκού; Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο αρχέγονος ασκός αναπτύχθηκε εξελικτικά για διάφορους λόγους: 1. Προστασία Ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του αρχέγονου ασκού είναι να προστατεύσει την ευαίσθητη κάτω πλευρά της κ

Δήλωση Συντονιστών ΚΕ ΜέΡΑ25 για τα Εξάρχεια

Εικόνα
Μόνο με τη ρήξη μπορούμε να διεκδικήσουμε πράσινους ελεύθερους χώρους, επαρκή δημόσια συγκοινωνία & ανθρώπινες ζωντανές γειτονιές Μέσα σε αυτό το κλίμα παρακμής και γενικευμένης καταστολής οφείλουμε να προειδοποιήσουμε την Μητσοτάκης ΑΕ ότι σε αυτή τη χώρα δε μετράνε μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ούτε το προφίλ που χτίζει στο διάδοχο Μπακογιάννη. 

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ…

Εικόνα
Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η πλειοψηφία αποφάσισε την υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Πάρου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού που έχουν στήσει, για «Διοικητική Υποστήριξη στο Δήμο Πάρου για την άσκηση αρμοδιοτήτων. Υπηρεσίας Δόμησης, του τμήματος Πολεοδομικού, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ελέγχου και του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου».