Τα νησιά μας, που μας έχουν αναθρέψει και μεγαλώσει μέσω των σπουδαίων, υψηλής ποιότητας προϊόντων που παρήγαγαν, πλέον δεν είναι τα ίδια. Σήμερα, τα περισσότερα χωράφια στα οποία φύτρωναν δεκάδες είδη εξαιρετικής διατροφικής αξίας έχουν μεταβληθεί σε ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες. Γιατί όμως γίνεται αυτό και οι νέοι μας αποφεύγουν τον πρωτογενή τομέα που επί χρόνια στήριξε τα νησιά μας; Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής που αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ. Η τιμή των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, της ενέργειας, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην ενίσχυση καλλιέργειας προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής. Κι ο κύκλος δυστυχώς δεν κλείνει εκεί. Ο επιχειρηματίας εστίασης αναγκάζεται να προσφέρει για παράδειγμα, λεμόνια Αργεντινής παρόλο που… και επαρκής ποσότητα υπάρχει στην αγορά και πιο οικονομικά είναι. Ο μεταποιητής από την πλευρά του, που ανήκει στη δευτερογενή παραγωγή, δεν έχει χρόνο να είναι σε δύο πόστα ταυτόχρονα. Στις καλλιέργειες δηλαδή και στο εργασ...