Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 31, 2022

Μεγάλη σύσκεψη φορέων ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων στα Άγραφα

Εικόνα
Την απόφαση τους να αγωνιστούν ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα στον ορεινό όγκο των Αγράφων, που συντελείται με την τοποθέτηση εκτρωματικών ανεμογεννητριών, εξέφρασαν δεκάδες φορείς της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε σύσκεψη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου. Οι φορείς καταγγέλλουν ότι το έγκλημα αυτό «παίρνει σάρκα και οστά», καθώς έχει αρχίσει η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονται για την περιοχή του Τυμπάνου.

Δυστυχώς σ' αυτόν τον τόπο πρέπει να αγωνιζόμαστε και για τα αυτονόητα.

Εικόνα
Γράφει ο Αντώνης Πατέλης Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί αγοροπωλησίας των Αρχαίων Λατομείων, που μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όχι μόνο εκείνοι που μια ζωή ενδιαφέρονται και τρέχουν, αλλά και όλος ο Παριανός λαός. Τον αφορά άμεσα, είναι η ιστορία και ο πολιτισμός του. Μόνο έτσι θα αποτραπεί, το να ξεπουληθεί η ιστορία της Πάρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Μία μόνο λύση υπάρχει, να αγοραστεί η έκταση από τον Δήμο !!! Ας μαζευτούν υπογραφές σε ένα τέτοιο κείμενο που θα γραφτεί, από φορείς όπου ενδιαφέρονται. Τίποτε ακόμα δεν έχει κριθεί, όλα εξαρτώνται από την άμεση δική μας δραστηριότητα.

«Ολόκληρος ο Σαιξπηρ σε μια ώρα»

Εικόνα
 

17 Νεκροί στον Στρατό: Έφυγε από τη ζωή Ανθυπασπιστής μητέρα ενός παιδιού

Εικόνα
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπαθεί να πιέσει ώστε να μην περνούν αδιάφορα οι συνεχείς απώλειες νέων ανθρώπων στον Στρατό. Απώλειες που οφείλονται σε εγκεφαλικά, καρδιακά νοσήματα, σε καρκίνους κλπ, όλα αυτά τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια επαγγελματικές ασθένειες στον Στρατό. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο αδιαφορούν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Εικόνα
Δεν αναφερόμαστε στους παλιούς, σ΄αυτούς που υπηρέτησαν επάξια το χωριό τους, πριν από το νόμο με το ηχηρό όνομα του Καποδίστρια. Οι κοινότητες τότε δεν ήταν εξαρτήματα κανενός δήμου. Ήταν ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα, με κρατική επιχορήγηση, με υπαλληλικό προσωπικό, με δικό τους προϋπολογισμό και λειτουργούσαν ισότιμα με το Δήμο Πάρου του οποίου τα διοικητικά όρια περιελάμβαναν μόνο την Παροικιά και τα πέριξ αυτής.