Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 15, 2022

Ξεχείλισε η οργή κατά Λιγνάδη - Αλληλεγγύη στον Μιχαηλίδη

Εικόνα
  «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της Αθήνας καθώς χιλιάδες κόσμου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για Λιγνάδη και την αλληλεγγύη τους σε Μιχαηλίδη. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα στο Σύνταγμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα – Τι είναι και πώς Αντιμετωπίζεται

Εικόνα
Γράφει ο Ορθοπεδικός -Χειρουργός κος Λουκάς Μπουρσινός Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα των χεριών, το οποίο εκδηλώνεται με μούδιασμα των δακτύλων, ιδίως του αντίχειρα, του δείκτη και του μέσου δακτύλου, τα οποία και νευρώνονται από το μέσο νεύρο του άνω άκρου.

Ν. Παππάς: Βιαστές βγαίνουν έξω και κόσμος τρώει ξύλο επειδή στραβοκοίταξε μπ*άτσο

Εικόνα
Την απόφαση του Δικαστηρίου να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του ενόχου για δύο βιασμούς ανηλίκου Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, σχολίασε ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην διαδικτυακή εκπομπή της ROSA, «Bandiera Rosa».

Η δικαιοσύνη στον κατήφορο – Η κοινωνία θα αντιδράσει;

Εικόνα
Του Κώστα Παπαδάκη Μία αδιάκοπη σειρά περίεργων αποφυλακίσεων, κατηγορουμένων όμως συγκεκριμένου ταξικού και κοινωνικού φάσματος, θέτει άλλη μία φορά το ερώτημα για τον τρόπο λειτουργίας μέρους της δικαστικής εξουσίας και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την μονομέρειά της και την ταύτισή της με τον τρόπο που η οικονομικοκοινωνική ελίτ και η κυβέρνηση της χώρας αντιλαμβάνεται την λειτουργίας της τόσο ως μηχανισμού επιλεκτικής καταστολής, όσο και ως μηχανισμού επιλεκτι      κής έννομης προστασίας ιδιαίτερων κατηγοριών κατηγορουμένων και διαδίκων.

Οι πολλές όψεις του εκτσογλανισμού

Εικόνα
Ο θρυλικός όρος που καθιέρωσε ο Ευ. Βενιζέλος για να δώσει τροφή στο αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα υιοθετήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη σε μια στιγμή που ήθελε να αναζωπυρώσει τα αντιΣΥΡΙΖΑ πάθη αξιοποιώντας το αχαρακτήριστο λάθος του Χρ. Βερναρδάκη. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική ερμηνεία που μπορεί να δοθεί στον συγκεκριμένο νεολογισμό... Εκτσογλανισμός, για παράδειγμα, μπορεί να είναι να κατηγορείς τον πολιτικό αντίπαλό σου ως... εμπρηστή επειδή έβαλαν γκαζάκια σε ΜΜΕ που του είχε κάνει κριτική. Ή να καταρρέει η «σκευωρία» στην οποία στήριξες μια θηριώδη προπαγάνδα και να κάνεις σαν να μην είχες στήσει εσύ το μηχανισμό σπίλωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.