Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 11, 2022

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Αυγούστου, εγγράφως ή και προφορικά φέραμε μια σειρά από ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με: ⦁ Την αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων, οδοστρώματος ή παραλιών (δείτε ξεχωριστό δελτίο τύπου) ⦁ Την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο στάθμευσης «Φυστικιές», ⦁ Την τήρηση της κανονιστικής της κυκλοφορίας στο παραλιακό της Παροικιάς ⦁ Το νέο κλείσιμο των wc του Αγ. Νικολάου στη Παροικιά και ⦁ Το ζήτημα της προκήρυξης δημοπρασίας για εξεύρεση ακινήτου που θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Παροικιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Εικόνα
Πρόσφατα έγινε εκδήλωση, στην οποία ‘αλλοδαπή’ μακρόχρονα κάτοικος της Πάρου ανέλυσε την εμπειρία της ζωής στο Νησί, από τις αρχές της δεκαετίας ’60, που πρωτοήρθε. Την παρακολούθησαν αρκετοί, ντόπιοι και αλλόχθονες. Στην συζήτηση που ακολούθησε, φάνηκαν οι λόγοι που καθένας είχε επιλέξει την Πάρο σαν τόπο μόνιμης κατοικίας του. Οι χρονολογίες εγκατάστασης ποικίλαν από αρχές του ’60 έως αρχές του 2000, με διαφορετικές αιτίες για τον καθένα. Αναπόφευκτα, έδιναν και ένα μικρό επαγγελματικό βιογραφικό στίγμα, που και αυτό είχε μεγάλη ποικιλία.

Σταύρος Ψυχάρης: μια αποκατάσταση της πραγματικότητας, του Θανάση Σκαμνάκη

Εικόνα
Μπορεί να διαλέξεις τη σιωπή. Να πεις, ας μην αναμοχλεύουμε παλιά πάθη. Μπορεί να διαλέξεις την αδιαφορία, ό,τι έγινε έγινε, ας τα σκεπάσει η σκόνη του χρόνου. Μπορεί να επαναπαυθείς σε όσα η ιστορία κάποια στιγμή θα καταμαρτυρήσει. Αλλά ξέρεις πως διακινδυνεύεις μια, έστω προσωρινή, συγκάλυψη. Οπότε καλύτερα είναι να καταθέσεις όσα ξέρεις. Όχι μόνο για τη …σωτηρία της ιστορίας, αλλά και για την ψυχή εκείνων που ξέρουν και δεν μιλούν, κυρίως γιατί δεν μπορούν, αλλά ίσως και γιατί δεν θέλουν.

Θάσος: τεράστια καταστροφή -μάχη με τις φλόγες

Εικόνα
Συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου.Τα μέτωπα της φωτιάς ήταν δύο συνχρόνως κάτι που γεννά έντονο προβληματισμό και στρέφει τα βλέμματα των ερευνών προς το ενδεχόμενο εμπρησμού. Η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται ταχύτατα παρότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση .Η φωτιά επεκτάθηκε στο Υψάριο καίγοντας πυκνό δάσος. Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια του νησιού.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες γουργουρητού και ο βιοσυντονισμός

Εικόνα
Γράφει ο Στρατής Θεοφίλου Όταν πριν χρόνια μάθαινα για τον βιοσυντονισμό, πίστευα ότι πρέπει να τον γνώριζα πολύ καιρό πριν. Και ήταν αλήθεια. Οι επιστήμονες επίσημα είχαν αναγνωρίσει την θεραπευτική ιδιότητα των ήχων χαμηλής συχνότητας ακόμη στη δεκαετία του 20 του περασμένου αιώνα. Κάτι που γνωρίζανε βέβαια ήδη και πολλοί σοφοί όλων των λαών από το Θιβέτ και την Κίνα μέχρι την Αίγυπτο και την Ρωσία. Απλώς θα αναφέρω πληροφοριακά ότι ο βιοσυντονισμός έχει να κάνει με την ξεχωριστή συχνότητα που εκπέμπει το κάθε όργανο του οργανισμού και κατά προέκταση η κάθε αρρώστια είναι ένας αποσυντονισμός από το υγιές.