Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 6, 2022

Μικρο-συνέντευξη #8: "Η κάθε δημοτική αρχή δεν είναι κάτι ξέχωρο από την κοινωνία μας, αλλά μέρος αυτής"

Εικόνα
Δημοσιεύουμε το όγδοο σχόλιο συμπατριώτισσάς μας. Δεν γνωστοποιούμε το όνομά της σεβόμενοι την επιθυμία της. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Δηλώνουμε πάντως ότι το σχόλιο δεν είναι κατασκευασμένο, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, που ελπίζουμε να είναι πολλά, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Ο " Αρχίλοχος" Γιά το Ωδείο ΠΑΡΟΥ

Εικόνα
Δελτίο Τύπου Πάρος 3/9/2022 Η Σχολή Μουσικής της Πάρου, που αργότερα αναβαθμίστηκε σε Ωδείο, γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980 ως απόρροια της δραστηριότητας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και ιδιαίτερα του ιδρυτικού μέλους του ‘’Αρχίλοχου’’ Νίκου Σαρρή. Αρκετές ήδη γενιές νέων παιδιών του νησιού μας έχουν εμπλουτίσει τη ζωή τους με την ποιότητα της μουσικής παιδείας -  ορισμένα μάλιστα από αυτά έχουν ακολουθήσει λαμπρές σταδιοδρομίες μουσικών. Η προσφορά του Ωδείου της Πάρου όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό είναι καταφανής.

Πρόβλημα στέγης και στην Κρήτη

Εικόνα
Χαρακτηριστική των διαστάσεων που έχει λάβει η έλλειψη στέγης λόγω του δυσβάσταχτου κόστους είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όπου, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, τόσο τα σπίτια για φοιτητές όσο και για οικογένειες είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα, ενώ και στις περιπτώσεις που υπάρχουν, οι τιμές είναι στην κυριολεξία απλησίαστες .