Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 7, 2022

Το κόστος ζωής βγάζει στον δρόμο τους Ευρωπαίους.

Εικόνα
Κοινωνικές αναταραχές ενόψει ενός αβέβαιου χειμώνα.. Στην Ιταλία έκαψαν τους λογαριασμούς τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις και το κόστος ζωής, ενώ στην Τσεχία, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους. Ειδικά στην Ευρώπη, η κατάσταση είναι κλιμακούμενη και είναι θέμα χρόνου να γίνει πολύ χειρότερη, βλέποντας τις τιμές της ενέργειας να εκτοξεύονται σε ιστορικά υψηλά. 

Το… ανάλγητο χέρι της αγοράς: Έκοψαν το ρεύμα σε γυναίκα με νεφρική ανεπάρκεια & σύνταξη 350 ευρώ

Εικόνα
«Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι θησαυρίζουν ο λαός ζει με τον κίνδυνο της διακοπής ρεύματος». Μία ακόμη αδιανόητη καταγγελία – μνημείο αναλγησίας και κυνισμού, που επιβεβαιώνει τα δεινά της καπιταλιστικής κοινωνίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με διακοπή ρεύματος σε ευάλωτη συμπολίτη μας. Η γυναίκα, πέραν του ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια, καλείται να ζήσει και με τα ψίχουλα της σύνταξης αναπηρίας, μόλις 350 ευρώ.

ΑΡΓΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

Εικόνα
Μετά από λεπτομερή έρευνα 10 λεπτών, τηλεφωνώντας στη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και στην Τεχνική Υπηρεσία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στις πηγές δηλαδή, ανακάλυψα ότι ναι μεν έχει γίνει η αρχική έγκριση, αλλά ακόμα το ζήτημα της ανάθεσης δεν έχει περάσει ούτε από Ελεγκτικό Συνέδριο! Όπως δε μου είπαν και οι δύο που συνομίλησα, από την αρχική έγκριση μέχρι την τελική υπογραφή, είναι μεγάλη απόσταση. Και αυτά, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψη τον αστάθμητο παράγοντα ‘ΣΤΕ’ Οπότε οι ανακοινώσεις περί ‘κλειδώματος’ και ‘οι υπογραφές εντός του 2022’ είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι. Το θέμα είναι τώρα, ότι τόσο ο Δήμος Πάρου, όσο και ΟΛΟΙ οι Βουλευτές Κυκλάδων, ΔΕΝ πρέπει να επαναπαύονται, αλλά να είναι σε εγρήγορση για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί και επιτάχυνση της διαδικασίας. Πέτρος Αυλήτης

Μικρο-συνέντευξη #9: «πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί από το κράτος, για καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Εικόνα
Η Ζαννέτα Σωμαρίπα έχει οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Νάουσα. Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022. 1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας; - Επειδή είμαστε μικρή επιχείρηση ενοικίασης διαμερισμάτων, δεν είδαμε διαφορά. Ίσως ο Σεπτέμβρης πέρυσι ήταν καλλίτερος, όπως και ο Ιούνης. Αν και είχαμε τα προβλήματα με τον Covid-19.
Εικόνα
Στην αρχή νόμιζα πως αυτό στο βάθος ήταν κάποια πυρκαγιά ΑΛΛΑ ΟΧΙ - είναι η κορυφή του βουνού Machapuchare που την χτυπάει γλυκά ο ήλιος!!! Το ενδιαφέρον με το όρος Machapuchare EINAI ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ (απ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε)! Το Νεπάλ έχει απαγορεύσει τις άδειες για να ανέβει κάποιος στην κορυφή του βουνού επειδή έχει αναγνωριστεί ως το "ιερό σπίτι του θεού Σίβα" (ένας από τους κυριότερους θεούς της Ινδουιστικής θρησκείας)! Επίσης, η ορειβασία σε αυτό το βουνό είναι φουλ επικίνδυνη υπόθεση! Τη δεκαετία του 1980 βέβαια, υπήρξαν κάποιες αναφορές πως ένας Νεοζηλανδός ορειβάτης, ο Bill Denz έκανε μια παράνομη απόπειρα να φτάσει στην κορυφή του Machapuchare (μάλλον δεν τα κατάφερε)! Το όρος Machapuchare (γνωστό και ως "ουρά ψαριού") βρίσκεται κοντά στο βουνό Annapurna (το 10ο ψηλότερο βουνό του κόσμου) στο βορειο-κεντρικό #Νεπάλ ! Για να προσανατολιστούμε: Το Νεπάλ είναι περίκλειστο κράτος της νότιας Ασίας, ανάμεσα στην Ινδία και στ

«ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ»...

Εικόνα
Από τη Νίνα Γεωργιάδου ... και «χαιρόμαστε να σας ακούμε» ήταν μερικές από τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του Κούλη, στις πολλαπλές διακοπευτικές του εξορμήσεις και στο Twitter. Όταν προσωπικά ανέλαβε – άμα τη εκλογή του – την εποπτεία της ΕΥΠ και των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, λίγοι σκέφτηκαν πως η οξυμμένη πρωθυπουργική ακοή συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό στα άδυτα του παρακράτους. Για τη δεύτερη εποπτεία, ακόμη πιο ελάχιστοι ή και κανένας δεν σκέφτηκε πως είχε μπουκώσει η παράταξη από παιδεραστές.