Στην αρχή νόμιζα πως αυτό στο βάθος ήταν κάποια πυρκαγιά ΑΛΛΑ ΟΧΙ - είναι η κορυφή του βουνού Machapuchare που την χτυπάει γλυκά ο ήλιος!!!

Το ενδιαφέρον με το όρος Machapuchare EINAI ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ (απ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε)!

Το Νεπάλ έχει απαγορεύσει τις άδειες για να ανέβει κάποιος στην κορυφή του βουνού επειδή έχει αναγνωριστεί ως το "ιερό σπίτι του θεού Σίβα" (ένας από τους κυριότερους θεούς της Ινδουιστικής θρησκείας)! Επίσης, η ορειβασία σε αυτό το βουνό είναι φουλ επικίνδυνη υπόθεση!

Τη δεκαετία του 1980 βέβαια, υπήρξαν κάποιες αναφορές πως ένας Νεοζηλανδός ορειβάτης, ο Bill Denz έκανε μια παράνομη απόπειρα να φτάσει στην κορυφή του Machapuchare (μάλλον δεν τα κατάφερε)!

Το όρος Machapuchare (γνωστό και ως "ουρά ψαριού") βρίσκεται κοντά στο βουνό Annapurna (το 10ο ψηλότερο βουνό του κόσμου) στο βορειο-κεντρικό #Νεπάλ!

Για να προσανατολιστούμε: Το Νεπάλ είναι περίκλειστο κράτος της νότιας Ασίας, ανάμεσα στην Ινδία και στην Κίνα!

ΦΑΝ ΦΑΚΤ

Υπάρχουν και άλλα βουνά που υπολογίζεται πως κανείς ποτέ δεν έχει φτάσει στην κορυφή τους για διάφορους λόγους - και για αυτό έχουν το παρατσούκλι "παρθένες κορυφές"!

Εικόνες @himalayanpictures (instagram)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου