Μικρο-συνέντευξη #9: «πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί από το κράτος, για καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Η Ζαννέτα Σωμαρίπα έχει οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Νάουσα.

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.
1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
- Επειδή είμαστε μικρή επιχείρηση ενοικίασης διαμερισμάτων, δεν είδαμε διαφορά. Ίσως ο Σεπτέμβρης πέρυσι ήταν καλλίτερος, όπως και ο Ιούνης. Αν και είχαμε τα προβλήματα με τον Covid-19.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
- Καθόλου ικανοποιημένη, απογοητευμένη από την γενική κατάσταση, με την κυκλοφορία και εντός του χωριού, όπου όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κατειλημμένοι από τραπεζοκαθίσματα. Σε κατάσταση απόγνωσης, απελπισίας θα έλεγα, λόγω αδιαφορίας του δήμου, και της δημοτικής αστυνομίας, την ώρα πού χρειάζεται.

Οι δρόμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, ειδικά εφέτος πού οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, κουβαλούσαν και μεγάλα αυτοκίνητα από την Αθήνα. Δεν υπήρχαν παρκινγκ, ακόμα και στα καλά ξενοδοχεία, έτσι και οι δρόμοι γίνανε πάρκινγκ και επικίνδυνοι. Για διαδρομή ενός τετάρτου, ήθελες μισή ώρα κλπ.

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
- Η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο κωφεύει, ειρωνεύεται και στην αναφορά των προβλημάτων μας.
Ίσως δεν τα καταλαβαίνει νομίζω, ούτε τα απλά. Και το νησί πάει όλο και στο χειρότερο.
Ευτυχώς πού υπάρχουν οι παλιοί Παριανοί και οι συνεχιστές τους και προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν, από πλευράς καθαριότητας και ανάδειξης του πολιτισμού μας, του απλού, του φιλόξενου, της ευγένειας και της συστολής… μπροστά στην αναίδεια των εισερχομένων (που κοιτούν) μόνο το συμφερόντων τους, εκτελεστές.., επιχειρηματίες.

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
-Βελτίωση χρειάζεται το Κέντρο Υγείας, πού όσες φορές το χρειάστηκα εξυπηρετήθηκα καλά, αλλά λείπουν οι ειδικότητες και το πλήθος των γιατρών, ντόπιων πού κάποτε το στελέχωναν. Γιατρούς ειδικευμένους χρειαζόμαστε.

Οι δρόμοι είναι απαράδεκτοι, αν και καλύτεροι άλλων νησιών.

Και πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί από το κράτος, για καλύτερη ποιότητα ζωής.

5. Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
-Φοβάμαι ότι όλη αυτή η υπεροικοδόμηση, θα είναι και η ταφόπλακα της Πάρου, αφού δεν υπάρχουν υποδομές: Νοσοκομεία, αποχετεύσεις, δρόμοι, νερά, ακόμη και η θάλασσα έχει αλλάξει σύνθεση.Υπάρχει μερίδα νέων κατοίκων της Πάρου, που αγαπούν το νησί περισσότερο και από μένα και πασχίζουν για εγρήγορση, μην χάσουμε και τα τελευταία καλάθια και αυγά.

Το παραδοσιακό τμήμα, το κέντρο του χωριού, έχει μετατραπεί σε επιχειρήσεις παντός είδους, δηλαδή δεν υπάρχει πλέον ζωή και κοινωνικό ενδιαφέρον. Έχομε κατοικήσει περιφερειακά, στις εξοχές και η κάθε είδους έγνοια, έχει αποκοινωνικοποιήσει τους κατοίκους. Βρισκόμαστε πλέον (μπροστά) σε κοινωνικά συμβάντα, αν το πάρουμε είδηση! Μερικοί έχομε ξεχάσει ότι είμαστε συγχωριανοί και πολλοί νομίζουν ότι έχουν γεννηθεί στην Ευρώπη.
Ξεχάσαμε ότι είμαστε παιδιά ψαράδων, γεωργών, ναυτικών.
Και οι κάθε φορά απασχολούμενοι με τα κοινά, να υπηρετούν το κοινό καλό και όχι τα συμφέροντα και να ’ναι οι μαϊντανοί των πανηγυριών και εκδηλώσεων, και ο κόσμος να τραβάει κουπί μόνος του!

Έχομε αγανακτήσει, γιατί δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από πουθενά στην καθημερινότητά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου