Ποια είναι η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου που υπέγραφε τις εγκρίσεις για παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,

Η Β. Βλάχου εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993, προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών. Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Νoor One».

Πριν μετατεθεί στον Πειραιά υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία» είχε πει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

Βέβαια η υπόθεση που δικάζει σήμερα - σύμφωνα και με την εισαγγελέα της δίκης σε πρώτο βαθμό - έχει «δεμένη» δικογραφία χάρη στη συστηματική προσπάθεια των λιμενικών που κατάσχεσαν το φορτίο. Σε αυτή τη δίκη, η εισαγγελέας B. Βλάχου έκανε δεκτές τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ το 2012 για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.

Η Β. Βλάχου τιμωρήθηκε πειθαρχικά το 2006 με προσωρινή αργία για μη υποβολή δηλώσεων (2000-2004) «πόθεν έσχες» («Ναυτεμπορική», 30.1.2006), ενώ το όνομά της είχε ακουστεί και στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού, χωρίς ωστόσο να προκύψει εμπλοκή της («Εισαγγελέας του παραδικαστικού στη δίκη του Αλέξη», newsit.gr, 13.1.2010).

To συγκεκριμένο δημοσίευμα μάλιστα αφορούσε την επιλογή της Β. Βλάχου στην εισαγγελική έδρα του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας που εκδίκασε τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε τότε τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου, η οποία και συνεχίστηκε με άλλη σύνθεση.

H Βασιλική Βλάχου στις 1/9/2004 εισηγήθηκε την παύση των διώξεων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, καθώς κατά την κρίση της δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις κατά των κατηγορουμένων. Η έρευνα είχε ανατεθεί λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών κ. Βασίλειο Πλιώτα (σ.σ. σημερινό εισαγγελέα Αρείου Πάγου) τον Αύγουστο του 2003, με παραγγελία του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά. «Ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε 11 συνολικά εταιρείες (οι 8 εξ αυτών εισηγμένες στο X.A.). Στην εισαγγελική παραγγελία περιγράφονται πράξεις απάτης και παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, που ακουμπούν τις χρηματιστηριακές και τις εποπτικές αρχές, οι οποίες φέρονται να έχουν, τουλάχιστον, αδρανήσει. Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι για πράξεις που φέρεται ότι τελέσθηκαν από 1/7/99 έως και τις 15/10/1999 έχει επέλθει παραγραφή λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Και για όσες όμως δεν έχει επέλθει παραγραφή, το Συμβούλιο, συμφωνώντας με την αντεισαγγελέα Βλάχου, προτείνει να επέλθει λήθη, να παύσουν οι διώξεις, αλλά και οι προσδοκίες ότι κάποιος επιτέλους θα τιμωρηθεί για τη μεγάλη ληστεία μέσω του Χ.Α.» («H διαδρομή της επίμαχης δικογραφίας», «Καθημερινή», 30.10.2004).

Πηγή: Efsyn

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου