ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Είναι πολλοί οι παριανοί που ζουν, εργάζονται και προοδεύουν μακριά από τη γενέτειρα γη.

Οι περισσότεροι κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά και αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο μας που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο.

Ιδιαίτερα οι σύλλογοι των παριανών της Αθήνας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, εάν συντονιστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μας.

Είναι κοντά στα κέντρα εξουσίας και εάν έχουν την αναγκαία πληροφόρηση και κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση ζητημάτων που χρονίζουν εξαιτίας της γραφειοκρατίας που συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη τροχοπέδη στην εξέλιξη των αναγκαίων έργων της Πάρου.

Αλλά μια τέτοια προσπάθεια βαραίνει σχεδόν εξ ολοκλήρου το Δήμο μας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.

Αντίθετα είναι γνωστό αυτό που έγινε με την πρόταση της ΟΠΑΣ για το αγροκήπιο της Παροικιάς, που, εάν είχε λάβει σάρκα και οστά, θα είχε αλλάξει την εικόνα μια υποβαθμισμένης περιοχής. Αλλά οι τοπικοί άρχοντες εθισμένοι σ΄αυτήν την εικόνα της ντροπής, αφήνουν 20 στρέμματα γης εντός του οικισμού, χωρίς αξιοποίηση εδώ και 20 χρόνια.

Εμείς αντίθετα, που επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά αυτοδιοικητική παράταξη στο νησί, δηλώνουμε εξαρχής ότι θα συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους των Αθηνών αλλά και με κάθε παριανό που μπορεί να συμβάλει, λόγω θέσεως, στην κοινή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου