Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2022

Μεγάλη σύσκεψη φορέων ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων στα Άγραφα

Εικόνα
Την απόφαση τους να αγωνιστούν ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα στον ορεινό όγκο των Αγράφων, που συντελείται με την τοποθέτηση εκτρωματικών ανεμογεννητριών, εξέφρασαν δεκάδες φορείς της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε σύσκεψη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου. Οι φορείς καταγγέλλουν ότι το έγκλημα αυτό «παίρνει σάρκα και οστά», καθώς έχει αρχίσει η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονται για την περιοχή του Τυμπάνου.

Δυστυχώς σ' αυτόν τον τόπο πρέπει να αγωνιζόμαστε και για τα αυτονόητα.

Εικόνα
Γράφει ο Αντώνης Πατέλης Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί αγοροπωλησίας των Αρχαίων Λατομείων, που μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όχι μόνο εκείνοι που μια ζωή ενδιαφέρονται και τρέχουν, αλλά και όλος ο Παριανός λαός. Τον αφορά άμεσα, είναι η ιστορία και ο πολιτισμός του. Μόνο έτσι θα αποτραπεί, το να ξεπουληθεί η ιστορία της Πάρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Μία μόνο λύση υπάρχει, να αγοραστεί η έκταση από τον Δήμο !!! Ας μαζευτούν υπογραφές σε ένα τέτοιο κείμενο που θα γραφτεί, από φορείς όπου ενδιαφέρονται. Τίποτε ακόμα δεν έχει κριθεί, όλα εξαρτώνται από την άμεση δική μας δραστηριότητα.

«Ολόκληρος ο Σαιξπηρ σε μια ώρα»

Εικόνα
 

17 Νεκροί στον Στρατό: Έφυγε από τη ζωή Ανθυπασπιστής μητέρα ενός παιδιού

Εικόνα
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπαθεί να πιέσει ώστε να μην περνούν αδιάφορα οι συνεχείς απώλειες νέων ανθρώπων στον Στρατό. Απώλειες που οφείλονται σε εγκεφαλικά, καρδιακά νοσήματα, σε καρκίνους κλπ, όλα αυτά τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια επαγγελματικές ασθένειες στον Στρατό. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο αδιαφορούν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Εικόνα
Δεν αναφερόμαστε στους παλιούς, σ΄αυτούς που υπηρέτησαν επάξια το χωριό τους, πριν από το νόμο με το ηχηρό όνομα του Καποδίστρια. Οι κοινότητες τότε δεν ήταν εξαρτήματα κανενός δήμου. Ήταν ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα, με κρατική επιχορήγηση, με υπαλληλικό προσωπικό, με δικό τους προϋπολογισμό και λειτουργούσαν ισότιμα με το Δήμο Πάρου του οποίου τα διοικητικά όρια περιελάμβαναν μόνο την Παροικιά και τα πέριξ αυτής.

Ποιος μεγάλος προπονητής μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό;

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Καραμάνος Για να μην σας κρατάω σε αγωνία, θα σας πω τη γνώμη μου αμέσως και μετά θα αιτιολογήσω. Κανένας!  Κανένας πραγματικά μεγάλος προπονητής δεν θα έρθει Αύγουστο μήνα σε μια ομάδα που ήδη έχει διαμορφώσει το ρόστερ της και που μάλιστα ενώ ψάχνει τον αντικαταστάτη του νυν προπονητή της , συνεχίζει να κάνει μεταγραφές (Χουάνγκ, Λάϊτνερ).  Ποιος κάνει αλήθεια αυτές τις μεταγραφές; Ο Καρεμπέ, θα σπεύσουν να πουν κάποιοι. Αρα ο Καρεμπέ θα πρέπει να βρει έναν προπονητή που να συμφωνεί με το υπάρχων ρόστερ, άντε να κάνει κάποιες μικρές ακόμα προσθήκες ή να απομακρύνει κάποιους άλλους που δεν του κάνουν. Όπως και να έχει, ομάδα δική του δεν θα είναι αυτός ο Ολυμπιακός. Θα είναι ένα είδος υπηρεσιακού προπονητή ενώ ακόμα η σεζόν καλά-καλά δεν έχει αρχίσει. 

Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δεν βάζετε ανεμογεννήτριες. Γιατί άραγε; Μήπως έπαψε να είναι το “νησί των ανέμων”;»

Εικόνα
«Μία ακόμη ψηφίδα που υπηρετεί την πολιτική της ΕΕ για “πράσινη μετάβαση”» χαρακτήρισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τη θέσπιση πλαισίου για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η στρατηγική της έντασης του Μητσοτάκη ηττήθηκε

Εικόνα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης, ένας από τους τέσσερις χθεσινούς συλληφθέντες για την περίπτωση και τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας , αναφέρει σε ποστάρισμα του στον λογαριασμό του στο f/bQ Η στρατηγική της έντασης του Μητσοτάκη ηττήθηκε. Η χθεσινή μαζική πορεία για τις φωτιές και για αλληλεγγύη στην απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη γκρέμισε το διαχωριστικό ανάμεσα στις “δυο χώρες”: Από την μια την πραγματική Ελλάδα, αυτήν που καίγεται από τις πυρκαγιές, την ακρίβεια, την πανδημία, τον περιορισμό ελευθεριών…

Προτιμούν τα Ι.Χ, σε βάρος των φορτηγών – ψυγείων

Εικόνα
Έφτασαν μέχρις εμάς παράπονα επιχειρηματιών, ότι τα πλοία της ακτοπλοΐας προτιμούν τα Ι.Χ, σε βάρος των φορτηγών – ψυγείων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα στο νησί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται όλη η αλυσίδα της εστίασης. Το προϊόν δεν φτάνει στην ώρα του στο κατάστημα πώλησης , δεν φτάνει στην ώρα του στο εστιατόριο, δεν φτάνει στην ώρα του στο τραπέζι του καταναλωτή – τουρίστα. Και αυτή είναι η καλύτερη των περιπτώσεων. Γιατί υπάρχει και η χειρότερη. Να μένει το εστιατόριο χωρίς την απαραίτητη τροφοδοσία στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αυτό το γνωρίζει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Ναυτιλίας; Οι βουλευτές μας είναι ενημερωμένοι; Πηγή:  Η ωραία Πάρος

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (της Πάρου)

Εικόνα
Το άνθος του κακού, ή αλλιώς ο λαϊκισμός, που ανθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αυτοδιοικητικό οικοδόμημα του νησιού μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντίθετα εντάσσεται στον κανόνα.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

Εικόνα
Στο νησί μας απουσιάζει ένα κέντρο παραγωγής πολιτικής, που θα επεξεργαστεί λεπτομερές σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον (φυσικό και δομημένο) και με ποιότητα ζωής για όλους εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σ΄αυτό.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2021

Εικόνα
Η διαδικασία της παρουσίασης των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, είναι μια δημοκρατική επίφαση για το «θεαθήναι» και όχι ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία. Υποτίθεται ότι αφορά και γίνεται για το λαό αλλά όπως γίνεται βρίσκεται μακριά από αυτόν. Αυτό έχει να κάνει και με την αντίληψη της δημοτικής αρχής να λειτουργεί μακριά από το λαό αλλά κύρια έχει να κάνει με όλα τα νομοθετήματα από τον «Καποδίστρια» και μετά, που τους δήμους τους έχουν μετατρέψει στο μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Δυστυχώς η συμμετοχή των πολιτών είναι ανύπαρκτη, γεγονός που οφείλεται και στην έλλειψη ενημέρωσή τους. Είναι προφανές πως η δημοτική αρχή δεν έχει στο μυαλό της την ενεργό συμμετοχή και παρουσία των δημοτών μας σε αυτή την ειδική συνεδρίαση.

Τα "κακά" παιδιά των Εξαρχείων !

Εικόνα
Απεβίωσαν νωρίς, αλλά επιβίωσαν δια παντός με το στίγμα τους ανεξίτηλο. Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος, Κατερίνα Γώγου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί υπέρ των δικαιωμάτων του Μιχαηλίδη

Εικόνα
 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εικόνα
Η προσφορά τους στον εντοπισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί είναι πολύτιμη. Πολλά από αυτά θα παρέμεναν άγνωστα, εάν η ευαισθησία τους και η αγάπη τους για τον τόπο δεν τα εντόπιζε και δεν τα ανέβαζε στο διαδίκτυο. Εάν είχαμε δημοτική αρχή με την ανάλογη ευαισθησία, θα αντιμετωπίζονταν όλα άμεσα. Όμως η φωνή τους απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων μέσα σε μια δημοτική αρχή που έχει πνιγεί από το πλήθος των προβλημάτων, πολλά από τα οποία είναι δικά της δημιουργήματα. Τις περισσότερες φορές εισπράττεται αδιαφορία, ειρωνεία έως και χλεύη. Κάποιες φορές μάλιστα, από ψεύτικα προφίλ. Το διαδίκτυο μπορεί πολύ εύκολα να είναι καφενείο απλής εκτόνωσης.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ

Εικόνα
Τα κινήματα, η Αριστερά και τα καθήκοντά τους απέναντι στη βία κατά γυναικών/θηλυκοτήτων και τις γυναικοκτονίες Γράφει η Κική Σταματόγιαννη [Το κείμενο είναι σε μεγάλο βαθμό στηριγμένο στην εισήγηση της αρθρογράφου και συντάκτριας της εφημερίδας «Η Κόκκινη» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούλη 2022 με τίτλο «Από την ενδοοικογενειακή Βία στη Γυναικοκτονία» από το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων ‘Η Φωνή της’ στο πλαίσιο του 23ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021.

Εικόνα
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 και του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», σας προσκαλούμε σε ειδική δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 και ώρα 19.30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ 1ο: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Γ. Μιχαηλίδη, ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Εικόνα
Ακόμα μία άρνηση του Δικαστικού Συμβουλίου στο δίκαιο αίτημα του αναρχικού κρατούμενου να αποφυλακιστεί, ενώ η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση

Δίκαια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ο Ολυμπιακός

Εικόνα
Του Νίκου Καραμάνου Όταν βλέπεις μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες (συγκριτικά με αυτούς της Μακάμπι, όχι της Λίβερπουλ) και δεν μπορεί να αλλάξει πάνω από 3 πάσες χωρίς η τρίτη να είναι 50 μέτρων στον πρώτο αγώνα, περιμένεις πως αυτό κάπως θα διορθωθεί στο δεύτερο παιχνίδι. Κι όμως. Ξαναβλέπεις ακριβώς το ίδιο έργο και στο δεύτερο. Μόλις ο Ολυμπιακός πιεζόταν λίγο, άρχιζε τις πενηντάρες πάσες στο γάμο του Καραγκιόζη. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι ευθύνη του προπονητή 100%. Και δεν μιλάμε για μια ομάδα που άλλαξε ριζικά το ρόστερ της όπως ας πούμε ο Αρης. Μιλάμε για παίκτες που είναι αρκετό καιρό στον Πειραιά και αν μη τι άλλο θα πρεπε να έχουν καλύτερη επικοινωνία και συνοχή στο παιχνίδι τους. Αυτό που έπαιξε ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι δεν ήταν ποδόσφαιρο και δίκαια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό.

Ο «δολοφόνος με το πριόνι» τιμώμενο πρόσωπο στην Αθήνα

Εικόνα
  Μπίζνες και γεωπολιτική της κυβέρνησης με τον αδίστακτο Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εικόνα
  Όσοι ασχολήθηκαν στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου υπήρξαν πολύ προσεκτικοί και έντιμοι στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Κανένας δεν κατηγορήθηκε ότι έβαλε χέρι στο μέλι. Και όλοι τους, άλλος λίγο, άλλος πολύ, όλοι πρόσφεραν στον τόπο. Και σε αυτήν την προσφορά δεν εξαιρούμε κανένα. Ούτε το σημερινό δήμαρχο. Λάθη έγιναν. Κανένας όμως δεν τα διέπραξε από πρόθεση. Όμως μέχρις εδώ.

Η μάχη των Αγράφων.

Εικόνα
Την ώρα που γίνεται στάχτη ο εθνικός δρυμός της Δαδιάς στον Έβρο η αστυνομία ξυλοκοπεί και ρίχνει χημικά σε πολίτες που προσπαθούν να μπλοκάρουν την μεταφορά ανεμογεννητριών στα Αγγραφα. Όπως έχω πει αυτή είναι εταιρική αστυνομία και όχι πολιτοφυλακλη που φυλάει τον τόπο, τους πολίτες, τα παιδιά μας.

Φεστιβάλ προβολής Αγροτικών Προϊόντων στον Πρόδρομο.

Εικόνα
 

Πέθανε ο Ματθαίος Γιωσαφάτ

Εικόνα
Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, Ματθαίος Γιωσαφάτ

Ηθογραφία

 Έλεν. Ακρ. Θυμός, κυνισμός, ζηλοφθονία, ματαιωμένος ιδεαλισμός, ασφάλεια, χρήματα, θεωρείο, κατ΄επάγγελμα επανάσταση, main stream, αναζήτηση ιδανικού συντρόφου, μηδενισμός δίχως πρόταση, ανισορροπία, ετικέτα αριστερού που δεν γνωρίζει τι να κάνει στον μεταμοντέρνο κόσμο, Πολυτεχνείο ιερό, αστική τάξη, μόρφωση, μόνιμος λόγος περί δικαιωμάτων, στρεβλωμένος φεμινισμός, λανθάνουσα "ομό", πρόσωπο της δημοσιότητας, ανείπωτος φθόνος για τις όμορφες γυναίκες, μοναξιά. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Γ.Π.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης στο 20/20: «Είσαι φτωχός; Θα σαπίσεις μέσα. Είσαι πλούσιος, είσαι επώνυμος; Θα βγεις. Δεν πάει να έχεις καταδικαστεί για δύο βιασμούς ανηλίκων»

Εικόνα
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ 26.07.2022 - 15:33 Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες παραστάσεις. Σε όλα τα μεγάλα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και σε σειρές. Είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25. Ο βουλευτής Κλέων Γρηγοριάδης είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Κυρίως όμως είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για το στεγαστικό πρόβλημα στα νησιά

Εικόνα
Να παρθούν μέτρα για το πρόβλημα στέγης στα νησιά με τις αναγκαίες υποδομές σε όφελος των εργαζομένων. Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να κάνεις το μαύρο άσπρο και να ζητάς και τα εύσημα γι’ αυτό το κατόρθωμα. Αυτό έκανε και η περιφερειακή αρχή στο περιφερειακό συμβούλιο με το ζήτημα της εξεύρεσης στέγης για εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα νησιά. Την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία λυγίζουν επικίνδυνα από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργήσει ο κλιματισμός στο νοσοκομείο της Ρόδου, η περιφερειακή αρχή υψώνει φωνή για χρηματοδοτήσεις, ακόμα και με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή λεφτά των φορολογούμενων, σε επενδύσεις δημιουργίας οικιστικών περιοχών.

Παρέμβαση WWF προς τους βουλευτές για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις περιοχές Natura

Εικόνα
Επείγουσα επιστολή λεπτομερούς σχολιασμού του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» έστειλε προς τους βουλευτές το WWF Ελλάς. Η χρονική σύμπτωση της καταστροφής από πυρκαγιά ενός από τα σημαντικότερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης με την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων ενός νομοσχεδίου που μεταβάλλει το καθεστώς προστασίας των περιοχών Natura είναι σημασιολογικά ιδιαίτερα φορτισμένη.

Μια... μεγάλη καρδιά.

Εικόνα
Η καρδιά μιας γαλάζιας φάλαινας, η οποία μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 1.300 λίβρες και έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου. Η γιγαντιαία καρδιά χτυπά 8 έως 10 φορές το λεπτό και κάθε καρδιακός παλμός μπορεί να ακουστεί από πάνω από 2 μίλια μακριά. Οι αρτηρίες τους είναι τόσο μεγάλες που ένας άνθρωπος πλήρους μεγέθους μπορεί να κολυμπήσει μέσα από αυτές. Κατά τη γέννηση, μια γαλάζια φάλαινα έχει ήδη μήκος 25 πόδια (το μέγεθος μιας ενήλικης φάλαινας δολοφόνου) και μπορεί να πιει έως 150 γαλόνια γάλα την ημέρα και να κερδίσει μέχρι και 200 λίβρες την ημέρα τον πρώτο χρόνο της. Τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με κριλ, τα οποία είναι μικρά, γαρίδες σαν ασπόνδυλα που έχουν κατά μέσο όρο μήκος 1 ή 2 εκατοστών. Τρώνε 4 με 6 τόνους κριλ την ημέρα. Ως ενήλικες, μπορούν να μεγαλώσουν έως 110 πόδια (33 μέτρα) και να ζυγίσουν έως 180 τόνους. Οι μπλε φάλαινες είναι τα μεγαλύτερα ζώα που υπήρξαν ποτέ. Πηγή: Archeology & Civilization s

Θέλω τον Γιάννη Μιχαηλίδη ζωντανό!

Εικόνα
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν)   Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου « η Ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται άπαξ και έχει ημερομηνία λήξεως και έχουμε το δικαίωμα να τη χαρούμε, να την μοιραστούμε, να δημιουργήσουμε. Ε! το γεγονός ότι το σύστημα μας εμποδίζει να κάνουμε όλα αυτά και μας οδηγεί στην κατάθλιψη, στη μιζέρια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία… » Χρόνης Μίσσιος

Μια μικρή διαλογική διαδικτυακή κουβεντούλα

Εικόνα
- Ελπίζω να είσαι καλά, και η οικογένεια σου. Είστε από τα άτομα που έχω ψηλά σε εκτίμηση. Ας μην έχουμε σχέσεις. Κάποτε μου είχες πει στην ταράτσα του πατρικού σου. Ρε φίλε, γιατί χρυσώνεις το χάπι; Γιατί μετά από πολλά χρόνια, έχω να πω ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος, χωρίς πονηριά μέσα του. Με τις ατέλειές μου βέβαια. Μπορεί να μην έχω ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά αντιλαμβάνομαι πράγματα. Είναι πολύ φτηνή η ζωή μας. Ντρέπομαι που δεν ήμουν πιο ενεργός πολίτης. Τα μόνα λόγια που με έχουν κάνει εντύπωση σαν εργάτης είναι του Λένιν και του Χριστού. Ξέρεις είμαι άπιστος. Η φιλοσοφία της ζωής για μένα είναι ο άνθρωπος... Ήθελα κάτι να γράψω, είσαι ο μόνος που γνωρίζω ότι θα μπορούσε να με καταλάβει. Εύχομαι να είστε καλά.

Παραιτήθηκε η Χρύσα Ρουμελιώτη από το Προεδρικό Μέγαρο του Μητσοτάκη και της Προέδρου του

Εικόνα
Ήταν 33 χρόνια διαπιστευμένη της ΕΡΤ στο προεδρικό μέγαρο. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό. Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες; Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες. -----Δεν υπάρχουν πια βράχοι,όπως η Βλάχου,ο Καραπαναγιώτης,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου...που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών. Και, -----Δυστυχως,αυτό το ξέρουν,όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές,παρεμβαίνουν. ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ; Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινομαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς,αλλά από τους αναγνώστες,τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας

Τα παρατράγουδα μιας γιορτής για τη δημοκρατία

Εικόνα
Ένας άνθρωπος που κρίνεται άξιος να τιμηθεί για το έργο του, αποκλείεται επειδή ασκεί κριτική. Να ένας πρωτότυπος τρόπος να τιμήσουμε την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Είναι οξύμωρο, την ημέρα που τιμούμε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που έχει ανακοινωθεί ότι θα παρασημοφορηθεί για το έργο του, να αποκλείεται για τις… απόψεις του. Προχωρούν τόσο γρήγορα φαίνεται οι επιτελικές μεταρυθμίσεις, που γυρνάμε ξανά στην αφετηρία της Μεταπολίτευσης.

Οι Έλληνες εφοπλιστές και καναλάρχες που μεταφέρουν απτόητοι ρωσικό πετρέλαιο

Εικόνα
Ποιοι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με ρωσικά ορυκτά καύσιμα  Ανάμεσά τους Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Μαρινάκης Πρώτοι στις μεταφορές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία παραμένουν Έλληνες εφοπλιστές τις μέρες πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζοντας τις «χρυσές» δουλειές.

Οι “κάτοικοι” του δάσους της Δαδιάς εκπέμπουν SOS

Εικόνα
Αρπακτικά από τη Δαδιά βρήκαν καταφύγιο σε κολώνες φωτισμού στις Φέρες, ενώ κοπάδι από ζαρκάδια έχει διαφύγει στον ημιορεινό όγκο Σουφλίου και χρήζει προστασίας. Μία παράλληλη τραγωδία είναι σε εξέλιξη για τρίτο 24ωρο στο δάσος της Δαδιάς, που αποτελεί το “σπίτι” για πολλά είδη της πανίδας μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αρπακτικών πουλιών που ζουν στην Ευρώπη φωλιάζουν στο δάσος της Δαδιάς, με προεξάρχοντα τον μαυρόγυπα, ο οποίος διατηρεί τη μοναδική αναπαραγωγική του αποικία στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια σε αυτό το δάσος.

Ρεύμα υψηλής τάσης!

Εικόνα
Προτιμώ έναν καινούριο φίλο, λέει ο Κορνήλιος Καστοριάδης, παρά ένα καινούρο αμάξι(!) και προσθέτει: "Ο πληθυσμός βυθίζεται στην ιδιώτευση εγκαταλείποντας τον δημόσιο χώρο στις γραφειοκρατικές, διευθυντικές και χρηματιστικές ολιγαρχίες. Ένας νέος ανθρωπολογικός τύπος ατόμου αναδύεται, που καθορίζεται από την απληστία, την αποστέρηση, τον γενικευμένο κομφορμισμό (που στη σφαίρα του πολιτισμού αποκαλούν ωμά μετανεωτερικότητα). Όλα αυτά υλοποιούνται μέσα σε δομές βαρύτατες: την τρελή και δυνάμει θανατηφόρα πορεία μιας αυτονομημένης τεχνο-επιστήμης, τον καταναλωτικό, τηλεοπτικό και διαφημιστικό αυνανισμό, την εξατομίκευση της κοινωνίας, την ταχύτατη τεχνική και «ηθική» παλαίωση όλων των «προϊόντων», ενός «πλούτου» που αν κι αυξάνεται αδιάκοπα, λιώνει ανάμεσα στα δάχτυλα.

Οι άριστοι του θανάτου και της πυρκαγιάς

Εικόνα
Για τέταρτη μέρα καίγεται το δάσος της Δαδιάς. Το δάσος που το έλεγαν Natura. Το δάσος που έγινε καταφύγιο για αγριόγατες, λύκους και ζαρκάδια. Εκεί που άνθησαν πάνω από 400 είδη φυτών. Στο μέρος που ένιωσαν προστατευμένοι οι μαυρογύπες και τα όρνια. Στη φύση που πεταλούδες πέταγαν νιώθοντας ασφάλεια. Υπολογίζεται πως πάνω από 4.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη. Χθες δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Οι γέροντες μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία. Μόνο οι νέοι έμειναν πίσω. Να σώσουν ό,τι μπορεί πια να σωθεί. Δεν μας αξίζει η Natura. Δεν μας αξίζει η ομορφιά. Κακώς μας εμπιστεύθηκαν τα όρνια, οι αγριόγατες, οι λύκοι τα ζαρκάδια, οι μαυρογύπες.  Πέτα πεταλούδα, πέτα μακριά. Gianna Kouka

Αρχαία λατομεία και Μαρτσέλο: Η μόνη αλήθεια

Εικόνα
"Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων στη παραλία του «Μαρτσέλο» μηχανικοί της εταιρίας που έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο για κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5* , έκαναν επιμετρήσεις για κατασκευή πλωτής εξέδρας. Ρωτάμε αν είναι ενήμερη η Δημοτική Αρχή και ζητάμε να φέρει θέμα ενημέρωσης για την συγκεκριμένη επένδυση στο Δημοτικό Συμβούλιο".

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τα Αρχαία Λατομεία.

Εικόνα
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πριν από τρία περίπου χρόνια, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, των αρχαίων λατομείων, αναλάβαμε τη πρωτοβουλία και φέραμε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα τη συγκρότηση συντονιστικής και άλλων επιτροπών για το ζήτημα αυτό. Επανειλημμένα θέσαμε στην επιτροπή και το Δήμαρχο προσωπικά, ότι ανάδειξη του χώρου χωρίς επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν μπορεί να υπάρξει. Για το λόγο αυτό ζητούσαμε να προκαλέσει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού ώστε να τεθεί το ζήτημα και να βρεθεί λύση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της έκτασης ταλαιπωρούνται αναμένοντας λύση εδώ και τριάντα περίπου χρόνια.

Τι γίνεται με τα "Αρχαία Λατομεία";

Εικόνα
Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Μαράθι μια εκδήλωση για τα αρχαία λατομεία. Στην τοποθέτησή μου ως Έπαρχος Πάρου είχα δηλώσει ότι : «Το όραμα και ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάδειξη - προβολή των αρχαίων λατομείων και συγχρόνως η ένταξη τους στον κατάλογο της UNESCO. Άμεση προτεραιότητα κατά την άποψη μου είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που θα δώσει την δυνατότητα για αξιοποίηση των αρχαίων στοών αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες από το Υπουργείο Πολιτισμού και ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Εικόνα
Βάσει του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018( ΦΕΚ Τεύχος Α’ 133/19.07.2018) για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι) Καλείσθε την 25η Ιουλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:30 π.μ. να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διάταξης: Θέμα 1ο Υποβολή της πράξης «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δημοτικών Οδών Αγίας Θεοκτίστης και Νικολάου Στέλλα της Παροικίας Πάρου» προς το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια του προγράμματος «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Oι σκιαγμένοι και οι άνετοι

Εικόνα
Του Κωστή Παπαγιώργη Πολλοί είναι οι τρόποι για να οξύνει κανείς την ανθρωπογνωσία του μέσα στον νεοελληνικό βίο, αλλά η μελέτη της λέξης «κομπλεξικός» κρατάει τα σκήπτρα. Από τη μαθητική ηλικία κιόλας, η χρήση του όρου ισοδυναμεί με επίδειξη ταυτότητας. «Ρε μαλάκα, μιλάμε για κομπλεξάρα, ούτε νερό δεν μπορεί να πιει!» Η κατηγοριοποίηση είναι προφανής. Από τη μια οι ξεσκολισμένοι, αυτοί που δεν κωλώνουν, δε μασάνε, δεν τους τη βγαίνει κανένας, και από την άλλη οι αδικογεννημένοι, οι σκουντούφληδες και μουντζωμένοι. Ο ασυμπλεγμάτιστος είναι «μορφή, όλα τα σφάζει / όλα τα μαχαιρώνει· σε αγοράζει στο πιτς φιτίλι, γεννήθηκε τετραπέρατος· αντίθετα, ο έρμος ο κομπλεξικός πάει τοίχο τοίχο, αν κερδίσει ποτέ κερδίζει μόνο στο λήγοντα, στην πρόσθεση ξεχνάει το μηδέν, τέλος πάντων μαζεύει τα καρφοπέταλα των άλλων.

Μπορεί στο νησί μας να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα της υγείας για τη δωρεάν παροχή της στον πολίτη;

Εικόνα
Ας ξαναθυμηθούμε μια ενδιαφέρουσα ομιλία - τοποθέτηση, για το θέμα, στην    Ημερίδα για την Υγεία στις 14/12/2019 Καλησπέρα και από εμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με προσκάλεσαν σε αυτήν την πολύ χρήσιμη ημερίδα για να καταθέσω και εγώ με την σειρά μου τις απόψεις μου για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η Υγεία στην Πάρο. Παρακολούθησα με πολύ μεγάλη προσοχή τους ομιλητές και διαπίστωσα οτι συγκλίνουν όλοι σε ένα συμπέρασμα: οτι η Υγεία στην Πάρο ΝΟΣΕΙ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήρθε στο χωριό μας!

Εικόνα
Η συζήτηση περί του τι είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ξεκινά από παλιά και στο πέρασμα των χρόνων η ουσία της ξεφτίζει όλο και περισσότερο. Στο μυαλό των περισσότερων φιλάθλων και όχι μόνον, ο ρόλος ενός ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι να αναρριχηθεί τις κατηγορίες και μια μέρα να γίνει κι αυτός επαγγελματικός. Το πώς θα το πετύχει αυτό ουδόλως μας απασχολεί. ‘Η για να είμαστε ακριβείς, θα το πετύχει μόνο αν από πίσω υπάρχει ένας πλούσιος πρόεδρος να τα «σμπρώχνει» για μεταγραφές ή ένας πλούσιος δήμος να τα «σμπρώχνει» σε συλλόγους που ελέγχει τις διοικήσεις τους και να εμφανίζει τις επιτυχίες τους σαν επιτυχίες της δημοτικής διακυβέρνησης, καλή παρακαταθήκη για τις επόμενες εκλογές. Οι όποιες επιχορηγήσεις προέρχονται από τις περιφέρειες προς τους δήμους και από εκεί προς τα σωματεία ουδέποτε έβαζαν ποιοτικά κριτήρια ή έστω ουδέποτε δίνονταν για να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό μοντέλο.

Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε

Εικόνα
Μας έκαψαν την Πεντέλη οι σατανάδες οι Iron Maiden Δημήτρης Κανελλόπουλος Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχωρά σήμερα η «Ελεύθερη Ώρα», αυτή η εφημερίδα πρότυπο. Αποκάλυψη για τις φωτιές στην Πεντέλη. Φταίει λοιπόν η συναυλία των Iron Maiden που έγινε στο ΟΑΚΑ το προηγούμενο Σάββατο. Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα κάθε φορά που έρχονται για συναυλία οι Maiden ακολουθεί και μία καταστροφική πυρκαγιά. Και τώρα στην Πεντέλη αλλά και τότε στο Μάτι. Το τριήμερο που ακολουθεί μετά τους Iron Maiden είναι κολασμένο. Τρεις μέρες μετά τη Μαλακάσα κάηκε το Μάτι το 2018 και τρεις μέρες μετά το ΟΑΚΑ κάηκε η Πεντέλη. Η σατανιστική τελετή πραγματοποιήθηκε λοιπόν στο Ολυμπιακό Στάδιο και συμμετείχαμε σε αυτή 50 χιλιάδες άνθρωποι. Άθελά μας λέει η εφημερίδα οι περισσότεροι από εμάς και θα συμφωνήσω γιατί δεν γνωρίζαμε που πηγαίναμε και τι κακό θα κάναμε στην Πεντέλη τρεις μέρες αργότερα. Και όλα αυτά, σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο και με στοιχεία ρεπορτάζ, «υπό τους ήχους του Μπαφομέτ». Πάντως, για να είμα

«Έφυγε» ο κιθαρίστας, Κώστας Γεράκης

Εικόνα
  Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 40 ετών, ο εξαιρετικός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης, γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο!

Η ΕΛΣΤΑΤ μας ενημερώνει για τον τόπο μας

Εικόνα
Χθες, 19/7/2022, η ΕΛΣΤΑΤ μας έδωσε τα προσωρινά στοιχεία απογραφής του Ελληνικού Πληθυσμού για το 2021. Σύμφωνα με αυτά ο μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται στα 10.432.481 άτομα εκ των οποίων 5.075.249 είναι άντρες (48,6%) και 5.357.232 γυναίκες (51,4%). Τα αντίστοιχα νούμερα για το 2011 ήταν 10.816.286 άτομα εκ των οποίων 5.303.223 ήταν άντρες και 5.513.063 γυναίκες. Δηλαδή ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία μειώθηκε κατά 383.805. Ας δούμε τον πίνακα για πιο ευκολία: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΤΟΣ ΑΝΔΡΕΣ % ΓΥΝΑΙΚΕΣ % ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΦΟΡΑ 2021 5.075.249 48,6 5.357.232 51,4 10.432.481 - 383.805 2011 5.303.223 49,0 5.513.063 51,0 10.816.286 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥ ΕΤΟΣ ΑΝΔΡΕΣ % ΓΥΝΑΙΚΕΣ % ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΦΟΡΑ 2021 7.068 49,45 7.222 50,55 14.290 + 575 2011 6.846 49,91 6.869 50,09 13.715

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εικόνα
Πάρος 20-7-22   ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κατανοώ τον Νίκο Σαρρή και αντιλαμβάνομαι την αγωνία του για το μέλλον του Δημοτικού Ωδείου. Πέρα από τις ευαισθησίες που έχει σαν άνθρωπος του πολιτισμού, έχει και  ένα επιπλέον λόγο. Το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί τη μετεξέλιξη του «σπόρου»  της μουσικής παιδείας στο νησί μας, που με υπομονή και επιμονή ο ίδιος έσπειρε σε άλλους καιρούς και χρόνους. Άλλο όμως αυτό, άλλο η διαφωνία με μια άποψη και άλλο η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων, έστω και κάτω από συναισθηματικό φόρτο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ

Εικόνα
Το Δημοτικό Συμβούλιο, εν πλήρει συμπνοία των Κωβαιϊκών και των Ροκονίδιων, αποφάσισε την μεταφορά του Δημοτικού Ωδείου Πάρου εκτός πόλης. Βρήκαν, λέει, ιδιωτικό χώρο, κανά δυο χιλιόμετρα από την Παροικιά, επί της οδού Παροικιάς – Λευκών, τον οποίο θα νοικιάσει ο Δήμος ώσπου το Ωδείο να οδεύσει προς την διάλυσή του. Διότι αυτό επιθυμεί ο Δήμος, κάτι που δεν πολυκρύβει εδώ που τα λέμε. Αντί να σεμνύνεται για έναν κορυφαίο ιστορικό θεσμό πολιτισμού, τον υπονομεύει. Αντί να τον υπηρετεί και να τον στηρίζει, τον υποβαθμίζει. Διότι χοντρή υποβάθμιση είναι η έξωση του Ωδείου από τον φυσικό του χώρο και η μεταστέγασή του στην επικίνδυνη «ερημιά» του αμαξωτού δρόμου. Ποιος θα στείλει το παιδί του εκεί πάνω; Οι δημοτικοί άρχοντες δεν αντιλαμβάνονται, φαίνεται, ότι η θέση ενός σοβαρού σχολειού μουσικής είναι μέσα στον ιστό της πόλης. Η επιθυμία μου είναι να με διαψεύσουν και να ανακαλέσουν την απόφασή τους της 15ης Ιουλίου. Θα είναι μια πράξη τιμής, που θα δηλώνει ότι δεν είναι τα πάντα χαμένα,

ΜέΡΑ25: Να αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Α. Κούγια που διαπόμπευσε τα θύματα του Λιγνάδη

Εικόνα
Την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το γνωστό δικηγόρο, Αλέξη Κούγια, ζητά το κόμμα ΜέΡΑ25, μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, πρέπει να απαγορευτεί η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος στον Αλέξη Κούγια, μετά τη δημόσια διαπόμπευση των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, σε μια προσπάθεια του πρώτου να υπερασπιστεί τον πελάτη του που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων.

Το νιονιό

Εικόνα
Αν παρ’ ελπίδα σού περάσει η ιδέα να σκεφτείς τις ίδιες σου τις σκέψεις, αυτόματα τα πράγματα χάνουν την απλότητά τους, ο ίδιος γίνεσαι λιγάκι αίνιγμα για τον εαυτό σου.  [2007] Γράφει ο Κωστής Παπαγιώργης Όλοι οι άνθρωποι αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη στοιχειώδους νου. Και όμως. Τι πιο εύκολο πράγμα από τη σκέψη; Βλέπεις το γκαρσόνι να πλησιάζει με τα φαγητά που παράγγειλε η παρέα και παρευθύς σε διαπερνάει η αγαλλιαστική σκέψη «θα φάμε». Υπάρχει κανένα πρόβλημα; Αναγνωρίζεις τα πρόσωπα, το εστιατόριο, ακούς κουβέντες από τα διπλανά τραπέζια, κόβεις κίνηση. Όλα κατά μία έννοια δουλεύουν ρολόι. Αν παρ’ ελπίδα σού περάσει η ιδέα να σκεφτείς τις ίδιες σου τις σκέψεις, αυτόματα τα πράγματα χάνουν την απλότητά τους, ο ίδιος γίνεσαι λιγάκι αίνιγμα για τον εαυτό σου.