Ο «δολοφόνος με το πριόνι» τιμώμενο πρόσωπο στην Αθήνα

 Μπίζνες και γεωπολιτική της κυβέρνησης με τον αδίστακτο Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας



Μπροστά στις μπίζνες και στην εξυπηρέτηση του γεωστρατηγικού ρόλου που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής πολιτικής στην περιοχή όλα τα προσχήματα και οι φιοριτούρες για «δημοκρατία», «ελευθερίες» και «ανθρώπινα δικαιώματα» πετιούνται στα σκουπίδια. Έτσι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιουλίου τον ισχυρό άνδρα της Σαουδικής Αραβίας, τον πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ο MBS, όπως αποκαλείται από διεθνή ΜΜΕ, είναι γνωστός και ως ο «δολοφόνος με το πριόνι», καθώς κάτω από τις δικές του εντολές ο διαφωνών δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι εγκλωβίστηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και θανατώθηκε με φρικτό τρόπο, αφού τεμαχίστηκε με πριόνι! Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες -σε μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο και αποτροπιασμό στα ΜΜΕ όλου του κόσμου- ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε ζητήσει να ακούει τα ουρλιαχτά του δύστυχου Κασόγκι από το τηλέφωνο! Το χέρι αυτού του βάρβαρου δολοφόνου έσφιξε ο Μητσοτάκης, προχωρώντας σε μια εντυπωσιακή υποδοχή του.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης, όπως ίσως φαντάζονται ορισμένοι «αντιδεξιοί». Το μεγάλο ξέπλυμα του Σαλμάν έγινε στα μέσα Ιουλίου από τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, με επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και υπογραφή πλήθους συμφωνιών. Επίσης, αμέσως μετά ο πρίγκηπας του οίκου των Σαούντι θα πάει στη Γαλλία για να συναντηθεί με τον (ακρο)κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν. Οι εξελίξεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και η δίψα της Δύσης για ενέργεια ξαναβάζει χοντρά στο παιχνίδι τη Σαουδική Αραβία και τα πετρέλαιά της, ενταφιάζοντας ταυτόχρονα και τα όποια φληναφλήματα περί αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η σφαγή του Κασόγκι δεν είναι η μόνη που ξεχνούν το Μαξίμου, η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλλει ένα βάρβαρο πόλεμο και αποκλεισμό στη γειτονική Υεμένη, που έχει δημιουργήσει συνθήκες γενοκτονίας. Ταυτόχρονα και στο εσωτερικό, όσο κι αν ο Σαλμάν προσπαθεί να εμφανιστεί ως… μεταρρυθμιστής, υπάρχει ένα τρομακτικό μισογυνικό θεοκρατικό αντιδραστικό καθεστώς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει τις οικονομικές και γεωστρατηγικές σχέσεις με το Ριάντ για να προωθήσει τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, αλλά και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Γι’ αυτό ο ελληνικός στρατός έχει στείλει μια συστοιχία πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία για να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας(!), μιας χώρας που έχει τόσα πολλά οπλικά συστήματα που δεν ξέρει τι να τα κάνει…

Όπως ανακοινώθηκε στις συναντήσεις εκπροσώπων ελληνικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών ομίλων υπογράφηκαν 16 επιχειρηματικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας, αφού ο διαβόητος MBS συνοδευόταν από πλήθος επιχειρηματίες. Οι συμφωνίες αφορούν τους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Μια σειρά ελληνικές εταιρείες/όμιλοι υπέγραψαν συμφωνίες: Aegean, Mytilineos S.A., Dynacom Tankers Management Ltd, Sea Traders S.A., Hellenic Environmental Center S.A., Τheon Sensors S.A, RAYCAP, Greek Energy & Infrastructure Investment Corporation (GrEC Fund), Holroyd Holdings Ltd, Southpoint Maritime S.A. , Chr. Stamatiou & Sons S.A., Highway Special Construction Systems S.A., Corinth Pipeworks Pipe Industry S.A.

Μεταξύ των συμφωνιών ξεχωρίζει η δημιουργία κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη ενός υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, το λεγόμενο East to Med data Corridor (EMC).

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του «σφιχταγκαλιάζεται με τέτοιους παρανοϊκούς και αδίστακτους δολοφόνους, εκπροσώπους μιας απόλυτης μοναρχίας που έχει βαμμένα τα χέρια του και στο αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Υεμένη που έχει φέρει η επέμβασή του εκεί. Την ίδια ώρα έχουν το θράσος να μιλάνε ότι στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας βαθαίνουν την εμπλοκή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει πως ο «Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του Μπάιντεν, στο πλαίσιο της στρατηγικής και διακομματικής στήριξης της στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ».

Πηγή: ΠΡΙΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου