Μια δακτυλοδεικτούμενη παραλία της Πάρου


Επειδή, τυπικά τουλάχιστον, διανύουμε γιορτινές μέρες και μέρες αγάπης και επειδή δεν είναι καλό μόνο να γκρινιάζουμε, θα ήθελα να αναφερθώ στην παραλία της πιο πάνω φωτογραφίας.

Η παραλία αυτή είναι η «ΣΟΥΒΛΙΑ» και βρίσκεται κάτω από το πατρικό σπίτι της μητέρας μου. Είναι γειτονιά μου δηλαδή. Κάποτε σ’ αυτόν τον τόπο, την εποχή που βγαίναμε από το σπίτι για να προϋπαντήσουμε το «Κυκλάδες» και το «Έλλη» κάτω από τον ήχο των μπουρούδων τους, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα. Αν θυμάμαι καλά, από το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου και στην ακτίνα που σχηματίζει η κορυφή του λόφου με τη θάλασσα και μέχρι τον Παρασπόρο είναι ζήτημα να υπήρχαν όλα κι όλα πέντε σπίτια. Θυμάμαι στο λόφο, από την ανατολική μεριά, το σπίτι του Αριστείδη Μαούνη, αγαπημένου θείου, το σπίτι της Γερμανίδας, που λέγαμε εμείς, το οποίο βρισκόταν και βρίσκεται δυτικά «κρεμασμένο» στο τελείωμα του κόλπου της «σουβλιάς» η κατοικιά που ήταν το πατρικό της μάνας, το σπίτι του Χαλκουτσάκη και λίγο πιο κάτω το σπίτι του Ηλία του Μαούνη που ήταν άλλος ένας αγαπημένος θείος. Δε θυμάμαι αν υπήρχε κάτι άλλο από κει και κάτω και μέχρι την παραλία του Παρασπόρου, που τότε ήταν παραλία γυμνιστών.

Μνημονεύω τη συγκεκριμένη παραλία της «σουβλιάς» όχι για τις πλούσιες παιδικές μνήμες που έχω απ’ αυτή αλλά γιατί πραγματικά είναι εντυπωσιακό το ότι εξακολουθεί και παραμένει πλήρως ελεύθερη από ομπρελοξαπλώστρες. Είναι ίσως η μόνη παραλία στην Πάρο η οποία ενώ έχει πίσω της μια γνωστότατη και πετυχημένη επιχείρηση φαγητού, ποτού και καφέ, η οποία καλύπτει με τη «σκιά» της κυριολεκτικά ολόκληρο το νότιο σύνορό της, ο ιδιώτης επιχειρηματίας της ποτέ δεν την εκμεταλλεύτηκε εμπορικά.

Αυτός ο τύπος, λοιπόν, όχι μόνο έχει αφήσει τη «σουβλιά» λεύτερη αλλά φροντίζει για την καθαριότητά της, ενώ παράλληλα διαθέτει και πάρκινγκ το οποίο είναι ανοιχτό για όσους προλάβουν να παρκάρουν εκεί, εννοείται δωρεάν, ανεξάρτητα από το αν θα επισκεφτούν την επιχείρηση ή όχι.

Δε θα αναφερθώ σε ονόματα, για να μη θεωρηθεί ότι πρόθεσή μου είναι η διαφήμιση, άλλωστε το blog, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, δεν είναι διαφημιστικό, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει στην παραλία της «Σουβλιάς», ειδικότερα στις μέρες μας, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Γιώργος Ανδρεάδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου