Σχολική εκδήλωση;

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σχολική εκδήλωση στο χώρο του πολυγωνικού του Γενικού Λυκείου Πάρου. Η εκδήλωση έγινε, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των σχολειών μας, υπό την αιγίδα της Women Act και διοργανώθηκε, σύμφωνα με την αφίσα της, από τη Διευθύντρια του Λυκείου, το Σύλλογο Διδασκόντων, των Μαθητικών Κοινοτήτων και του Συλλόγου Γονέων. 

Καταρχάς μας φαίνεται λίγο οξύμωρη η κοινή απόφαση για τη σχολική εκδήλωση με δεδομένη Αυτή την επιστολή της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου η οποία στάλθηκε στους γονείς το Μάρτη του 2021.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στη σελίδα της Women Act στο facebook, “είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους, συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια σφαίρα. Υποστηρίζουμε ότι όλοι, γυναίκες και άνδρες, έχουν δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες. Για το λόγο αυτό, προωθούμε τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας και πιστεύουμε ότι μπορούν να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν ως πρωταγωνιστές και μεταρρυθμιστές του κοινωνικού γίγνεσθαι”.

Δε θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ στη χρησιμότητα τέτοιων οργανώσεων δεδομένου ότι πιστεύω, πρώτα απ’ όλα και με απόλυτο τρόπο, στην ισότητα όλων των ανθρώπων και ως εκ τούτου θεωρώ ότι τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες δυναμιτίζουν την όποια ισότητα επιχειρούν να αποκαταστήσουν αφού μεταθέτουν το βάρος της ανισότητας από το γενικό στο ειδικό. Και βέβαια είναι επιεικώς οξύμωρο να ακούμε από βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στο πάνελ να εκθειάζει το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις γυναίκες όταν ο ίδιος είχε πει στην 82η ΔΕΘ ότι: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα». Το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο της συγκεκριμένης ΜΚΟ η οποία «τυχαίνει» να είναι ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού. 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται πολιτικά με όποιον τρόπο εκτιμά ως καλύτερο. Όμως είναι απαράδεκτο κάποιες οργανώσεις φορώντας τον μεταξωτό μανδύα της «ισότητας» να ξεπλένουν με τέτοιο τρόπο, στο πλαίσιο μιας σχολικής εκδήλωσης, εντός σχολικού χώρου, μια βαθύτατα ταξική κυβέρνηση στη σύνθεση της οποίας συμμετέχουν, αποδεδειγμένα από την ιστορία τους, φασίστες βουλευτές και υπουργοί.

Γιώργος Ανδρεάδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου