Ιστορική διήγηση για προβληματισμό

Το πρόβλημα με τη χώρα μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, ούτε επιλύεται αύριο ή μεθαύριο.

Δεν «ανήκομεν εις την Δύσιν», ως νοοτροπία και ας ισχυριζόμαστε αυτάρεσκα το αντίθετο. Εξ ου και οι τεράστιες δυσκολίες προσαρμογής με τα δυτικά καπιταλιστικά πρότυπα και οδηγίες.

Κάθε λαός έχει την ιστορία του και εμείς τη δική μας, που μας καθορίζει και ας μην την γνωρίζουμε οι περισσότεροι.

Αρματολοί και κλέφτες στη στεριά, έμποροι και πειρατές στη θάλασσα, απείθαρχοι, επαναστατήσαμε, φτιάξαμε κράτος, σκοτώσαμε τον πρώτο μας κυβερνήτη, φέραμε βασιλιά για να τον ανατρέψουμε και να τον διώξουμε, φέραμε άλλον που τον σκοτώσαμε στη Θεσσαλονίκη, μαυρίσαμε τον Τρικούπη, που πέθανε πικραμένος στο εξωτερικό, αλλά ονομάσαμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με το όνομά του, κυνηγήσαμε το Βενιζέλο, που διπλασίασε την Ελλάδα, αλλά στάθηκε τυχερός και τη γλύτωσε από δύο απόπειρες δολοφονίας, δολοφονήσαμε τον Ίωνα Δραγούμη, καταστρέψαμε την Ελλάδα της Ιωνίας, εκτελέσαμε τους 6 μετά τη μικρασιατική καταστροφή, ανάμεσά τους και δύο πρωθυπουργούς, διώξαμε πάλι το βασιλιά, για να τον ξαναφέρουμε μαζί με τη δικτατορία του Μεταξά, πολεμήσαμε τους Ιταλούς και μας είπαν, ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», φτιάξαμε τη μεγαλειώδη εθνική αντίσταση με το ΕΑΜ στην κορυφή, χωριστήκαμε στη μέση και για 3 χρόνια σκότωνε ο ένας τον άλλο, φάγαμε τα χρήματα από το σχέδιο Μάρσαλ σε βάρος της ανοικοδόμησης της Χώρας μετά τον εμφύλιο, φτιάξαμε τον Παρθενώνα της «νεωτέρας Ελλάδος», στην Μακρόνησο, εκτελέσαμε τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη και τον Λαμπράκη, φυγαδεύσαμε τον Καραμανλή με το όνομα Τριανταφυλλίδης για να τη γλυτώσει, φέραμε τη χούντα των συνταγματαρχών το ΄67, που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια και παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, ξαναφέραμε τον Καραμανλή, διώξαμε πάλι το βασιλιά, μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη σκληρή ζώνη του ευρώ, φτιάξαμε ολυμπιακούς αγώνες και χρεοκοπήσαμε τη Χώρα και τώρα φτωχευμένοι και εξαρτημένοι από την Αμερική γεωπολιτικά και από τους Γερμανούς οικονομικά, συνεχίζουμε να διαβιούμε πάντοτε ανήσυχοι και έτοιμοι για νέα ανδραγαθήματα, προάγγελος των οποίων είναι η κρίση στη Δικαιοσύνη, στην Εκκλησία, στις ανεξάρτητες αρχές, στην ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις που φτάνουν μέχρι την ηγεσία του στρατεύματος, και με βουλευτές που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, σε αντίθεση με άλλους που το υπερασπίστηκαν με λάθος τρόπο και τώρα είναι κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι.

Και το επιμύθιον. Για όλα τα παραπάνω, που ενδεικτικά αναφέρθηκαν, φταίνε οι ξένοι και όχι το κακό μας το κεφάλι. Όποιος ψυχίατρος θελήσει να μας ψυχαναλύσει, καλά θα κάνει να μην το επιχειρήσει, γιατί θα αποτύχει.

Και για να μην θεωρηθεί, ότι εμείς οι παριανοί αποτελούμε εξαίρεση, πριν από 4 χρόνια με σημαία μας τα γαρίφαλα και τα σφυροδρέπανα επιχειρήσαμε ανοιξιάτικη έφοδο για να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα της Αγίας Άννας. Και επειδή αποτύχαμε, ετοιμαζόμαστε να το επιχειρήσουμε και πάλι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου