ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Ο Έπαρχος Πάρου, Κ. Μπιζάς, παρευρέθηκε στην εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δήμων και των Συλλογικών Φορέων σχετικά με την Έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) του έργου “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5MW (95 Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο”, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του ΣΤΕ, στην Αθήνα σήμερα 1 Μαρτίου 2023.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Μπιζάς δήλωσε:

“Το περιβάλλον δεν είναι κληρονομιά αλλά δάνειο από τις μελλοντικές γενιές που οφείλουμε να παραδώσουμε σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση.

Πιστεύουμε ότι με ενότητα, σωστό σχεδιασμό και διαρκή εγρήγορση θα αποτρέψουμε το έγκλημα που κάποιοι έχουν αποφασίσει, χωρίς να υπολογίζουν την ομόθυμη άρνηση των τοπικών κοινωνιών στα φαραωνικά αναπτυξιακά τους σχέδια.

Είμαστε όμως εδώ για να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε την καταστροφή των νησιών μας! Ζητάμε ΑΚΥΡΩΣΗ της απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά μας!”.

Την υπόθεση έχει αναλάβει οι Δικηγόροι κ. Τρύφωνας Κόλλιας, και η κα. Αγγελική Καλλία, οι οποίοι έχουν αναλάβει παρόμοιες υποθέσεις και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δειτε εδώ συνέντευξή του κου Κόλλια από τον τηλεοπτικό σταθμό Κοζάνης για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή.

Στην φωτογραφία, ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο Δικηγόρος κ. Τρύφωνας Κόλλιας και ο Σταύρος Στέλλας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου