Αυτή είναι η Ελλάδα και για να αλλάξει, θέλει δουλειά πολλή

Το δυστύχημα μας συγκλόνισε όλους, μας ταρακούνησε για τα καλά. Ήταν βλέπεις νέα παιδιά. Ο ανθός της Χώρας. Και πως το αντιμετώπισαν οι κυβερνήτες μας; Με τον συνήθη τρόπο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και αλλιώς. Επίσκεψη στον τόπο του δυστυχήματος, έκφραση συλλυπητηρίων στους συγγενείς και δηλώσεις του τύπου «Θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν», «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», «Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για έρευνα», και κάποιες παραιτήσεις ή αποπομπές ή προφυλακίσεις.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα συστημικά κανάλια. Είναι αυτά που γεμίζουν τον εγκέφαλό μας με σκουπίδια και μας αποπροσανατολίζουν καθημερινά. Αυτά θα διαχειριστούν την οργή μας μέχρι να την εκτονώσουν.

Αυτά τις πρώτες μέρες της τραγωδίας, γιατί μετά αναλαμβάνει ο πανδαμάτορας χρόνος να εξαλείψει ακόμα και τον πιο οδυνηρό πόνο. Και έπειτα από μερικά χρόνια η αργόσυρτη δικαιοσύνη θα ρίξει αυλαία.

Στο μεταξύ θα έχουν γίνει ελάχιστα ή απολύτως τίποτα αναφορικά για την εξάλειψη των αιτίων που προκάλεσαν την τραγωδία.

Και εάν κάποιος ανήσυχος και πείσμων δημοσιογράφος αποκαλύψει εν καιρώ, ότι από όσα υποσχέθηκαν οι τότε κυβερνώντες δεν έγιναν παρά ελάχιστα, η είδηση θα δημοσιευτεί με εφτάρια γράμματα και θα περάσει απαρατήρητη. Αν δεν του κάνουν μήνυση...

Αυτή είναι η Ελλάδα και την αναρχοκαπιταλιστική της ανάπτυξη θα την πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου