Παράβαση καθήκοντος Όλες οι παραλίες έγιναν ιδιωτικές!



Καλημέρα από την Πάρο. Δεν ξέρω αν έχει σύννεφα έξω και αν φέρει σταγόνες βροχής κι εδώ μέσα στον Ιούνιο. Μπήκα στο facebook πριν χρόνια και βάλθηκα να κάνω γυμνάσματα ποίησης, ασκούμενος πάντα, μαθαίνοντας πάντα τη δυναμική των λέξεων και αυτό που βγάζουν με αλλαγές στη σειρά και επανατοποθέτηση. Πέτρες στην ξερολιθιά. 

Τελευταία χρεώθηκα μαζί με άλλους την υπόθεση για τις παραλίες. Η Πάρος είναι κατειλημμένη και πολλά των παρανομιών έγιναν καθημερινή και συνηθισμένη υπόθεση. Συνηθίσαμε στο κακό. 

Από κάπου έμαθα ότι ο εισαγγελέας είναι στην Πάρο. Αν είναι πράγματι ας δει από κοντά τα καθημερινά απαράδεκτα για ένα νησί που έζησε κάποτε εν ειρήνη και ομονοία. Φίλος έγραψε να κάνουμε αγωγή κατά του Δήμου και κατά του Δημοσίου για το θέμα των παραλιών. Ο πολίτης προσβάλλεται, τα θεμελιώδη του δικαιώματα πλήττονται, σαν να ζει σε ξένη χώρα και όχι στην πατρίδα του. Μάς χρειάζονται νομικοί σ' αυτήν την σοβαρή υπόθεση. Πάρος ανοχύρωτη πόλη, κατά τον Ροσελίνι (Ρώμη ανοχύρωτη πόλη) το δράμα μας θέλει καλό σκηνοθέτη. Πρέπει να μαζέψουμε τις φωτογραφίες όλες και ας τις κρατάμε σε ένα αρχείο. Για το θέμα των παραλιών να τις στέλνετε στο Δήμο και αν κανείς γνωρίζει την αόρατη υπηρεσία, αυτήν την Κτηματική Εταιρεία ας τις στείλει εκεί. Οι υπάλληλοι αδιαφορούν, αυτό το γνωρίζετε, και αν η Πάρος καταλήφτηκε και οι παραλίες τις δεν είναι πια δημόσιες, αλλά ιδιωτικές έχει ευθύνες και η Κτηματική Εταιρεία και όσοι προχώρησαν στο ακατανόητο γεγονός να νοικιάζουν γη δημόσια! Είπαμε χρειαζόμαστε νομικούς να κάνουμε προσφυγή για παράβαση καθήκοντος, γιατί κάποιους υπεύθυνος υπάρχει πίσω απ' όλα αυτά που μάς άφησε ανοχύρωτους. Το ένα κακό φέρνει μετά το άλλο και τίποτα δεν αποκλείεται να χειροτερέψει η κατάσταση. 

Απευθύνομαι στους νεότερους του νησιού, εγώ δεν είμαι ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη, ούτε στην τρίτη νεότητα, μην αφήνετε το νησί σε ξένα χέρια, μην αδιαφορείτε. Με στενοχωρεί που άφησα την ποίηση για να πονοκεφαλιάζω με την τρέχουσα κατάσταση, όπου αισθάνομαι βαθύτατη προσβολή γιατί ανενδοίαστα μάς ξεπουλούν. 

Αυτήν την εβδομάδα των εκλογών, όλοι θα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (!), θα δούμε μετά. Για την ώρα αναρτώ φωτογραφίες από παραλίες κατακτημένες, δημόσιες, αλλά που έγιναν ιδιωτικές, καλώντας όλους τους ευαίσθητους, πατριώτες να αντιδράσουν. Θέμα συχνά δεν είναι τι ψηφίζει κανείς, αλλά τι στάση ζωής επιλέγει. Μπορεί να νομίζουμε ότι κάνουμε το καθήκον μας με τις εκλογές, αλλά αφήνουμε να μας διώξουν από τη γη μας. Με οποιοδήποτε πρόσχημα. Και ο νόμος και το Σύνταγμα καταπατούνται μπροστά στα μάτια μας. Για τις παραλίες στέλνετε στο Δήμο τις φωτογραφίες (ηλεκτρονική διεύθυνση grafeiodimarhou@paros.gr) και για την ηχορύπανση στην αστυνομία (atparou@astynomia.gr). Δεν είναι κρυφές διευθύνσεις, αναγράφονται στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες είναι για τον πολίτη, ορκίζονται να τον υπηρετούν.
-------------------------------------
Η Πάρος έχει καταληφθεί και κάποιοι πρέπει να ελεγχθούν για παράβαση καθήκοντος. Οι φωτογραφίες είναι από το Λογαρά και από το Πάρκο στη Νάουσα. Οι πολίτες καλούνται να βρουν νόμιμους τρόπους να αντιδράσουν σ' αυτές τις θρασύτατες παρανομίες. Αυτό επιβάλλει η φιλοπατρία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου