Ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το Δάσκαλο


Γράφει ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

-Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε στο κράτος, στο Δήμο Μεσολογγίου, ασθενοφόρο! (Τηλεόραση).

-Είχαν δίκιο όσοι ανησύχησαν για το παράνομα ψάρεμα αγγουριών της θάλασσας από τις θάλασσες της Πάρου, που μπορεί και να συνεχίζεται. Από το 2016 ως το 2021 40 τόννοι αυτών των θαλάσσιων ολοθούριων έχουν κατασχεθεί σε ιταλικές παράκτιες περιοχές. Κινδυνεύουν και οι ιππόκαμποι, το γνωστό χαριτωμένο ζωάκι της θάλασσας. Υπολογίζεται ότι περίπου 37 εκατομμύρια ιππόκαμποι αλιεύονται κάθε χρόνο κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Όλα αυτά του κέρδους και του λαθρεμπορίου έχουν καταστροφικές συνέπειες στη βιοποικιλότητα και ζημιώνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον (Ντιάνα Καρτσαγκούλη, περιοδικό του Βήματος).

-'Ο μεγαλύτερος δάσκαλος είναι η αποτυχία" δήλωσε ο Γιώργος Λίλλης νέος συγγραφέας (Βήμα 19-11-2023). Ας κάνουν ορθή διαχείριση λοιπόν της αποτυχίας γονείς και δάσκαλοι και σχολεία και να μην την καταριούνται!

-Για τον επικίνδυνο Νοέμβριο του 1983 γράφει ο Μάρκος Καρασαρίνης στο περιοδικό του Βήματος. Αποφύγαμε λέει, την τελευταία στιγμή μια πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας Αμερικής. 

Για να θυμηθούμε ποιοι ήταν τότε στην εξουσία. Στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην τότε Σοβιετική Ένωση ο Γιούρι Αντρόπωφ, στις ΗΠΑ ο Ρίγκαν, στη Δυτική Γερμανία καγκελάριος ο Χέλμουτ Κολ, στην Αγγλία η Μάργκαρετ Θάτσερ. Αιτία ήταν η αμοιβαία δυσπιστία των δύο κόσμων (ψυχρός πόλεμος) που έσπρωξε τους Ρώσους να καταρρίψουν αεροπλάνο των Κορεατικών Αερογραμμών (1-11-1983) με αποτέλεσμα τον θάνατο 269 επιβατών!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου