Πεζοπορικές διαδρομές


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία 4 σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών στην κοινότητα Κώστου συνολικού μήκος 26 χλμ. Ένα δίκτυο διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία του Κώστου, σας περιμένουν να τα περπατήσετε και να τα εξερευνήσετε. 

Το πρώτο βήμα έγινε, με προσανατολισμό την θεμελιώδη στοχοθεσία της ομάδας μας, τη χάραξη πεζοπορικών διαδρομών. Η αλληλεπίδρασή μας με το σύλλογο του ΜΕΑΣ Κώστου συνετέλεσε σε μια δημιουργική συνεργασία, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της κοινότητας και της δυναμικής της. Σε αυτή την πεζοπορική «διαδρομή», το αίσθημα της ικανοποίησης είναι αρκετά μεγάλο, μιας και ο Κώστος πλέον είναι το μοναδικό χωριό στην Πάρο και ενδεχομένως και στις Κυκλάδες, που διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. 

Η επαφή με τη φύση, το περπάτημα σε παλιά μονοπάτια ανάμεσα σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία του τόπου, ενορχηστρώνουν τις βασικές αξίες και πεποιθήσεις της ομάδας μας. Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη αυτής της δράσης, όπως η επαφή με το φυσικό τοπίο και της πεζοπορικής δραστηριότητας, αξίζει να σημειωθεί το πνεύμα της συνεργασίας που αναπτύχθηκε και την σπουδαιότητα του για την ανάδειξη του τόπου. Μια συνεργασία με γνώμονα την προσφορά και την αγάπη για τον φυσικό κόσμο, μια κοινή δράση με τον ΜΕΑΣ Κώστου που νοηματοδοτεί την ισχύ της συμπόρευσης και της αλληλοϋποστήριξης σε ένα κοινό όραμα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς στον ΜΕΑΣ Κώστου για τον εναγκαλισμό και την υλοποίηση της δράσης αυτής. Η δυναμική του ΜΕΑΣ Κώστου και η επίπονη εργασία του, μαζί με τη στήριξη και τη συνεργασία της ομάδας μας, «χάραξαν» ένα δίκτυο διαδρομών έτοιμο να «ενώσει» και άλλες κοινότητες σε μια διαδρομή ανάδειξης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βήματα.




  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου