Ενημέρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που η θερμοκρασία προσεγγίσει ή ξεπεράσει τους 38οC υπό σκιάν στους εξωτερικούς χώρους της εγκατάστα- σης, κάθε εργασία ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ.

■ Δημιουργία διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μεί- ωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα.

■ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο προγραμματισμός των βαριών εργασιών θα πρέπει να προβλέπει, ότι αυτές θα εκτελούνται εκτός ωρών θερμοκρασιακής αιχμής.

■ Οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων θα πρέπει να παρέχουν ενυδάτωση με τη χορήγηση δωρεάν νερού θερμοκρασίας 10 - 15 C σε όλους τους εργαζόμενους. Σε περιπτώσεις μεγάλης εφίδρωσης συνιστάται η χρήση ελαφρά αλατισμένου νερού (1gr αλατιού σε 1 λίτρο νερού).

■ ΠΡΟΣΟΧΗ

Θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεση των εργαζομένων στον ήλιο και όταν αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να γίνεται με την κατάλληλη προστασία.

■ Οι Προϊστάμενοι ενημερώνουν τους υφισταμένους τους, ότι η κατάλληλη ενδυμασία (ρούχα ελαφρά, ανοιχτόχρωμα, που αε- ρίζονται επαρκώς και καπέλο) και διατροφή (συνιστώνται ελαφρά και μικρά γεύματα και πολλά υγρά) είναι βασικές μέθοδοι προστασίας.

■ Προγραμματισμός των εργασιών που καταπονούν θερμικά, εκτός θερμοκρασιακών αιχμών και μετατόπιση του ωραρίου, σε ώρες με χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία (Μετακύλιση του ωραρίου εργασίας για τα συνεργεία αποκομιδής των απορ- ριμμάτων, μετακύλιση του ωραρίου εργασίας για τα συνεργεία οδοκαθαρισμού).

■ Μείωση των ιδιαίτερα βαριών εργασιών. Αναστολή εργασιών ρίψης πίσσας από τα Τεχνικά Συνεργεία, για τους μήνες Ιού- λιο-Αύγουστο.

■ Προγραμματισμός και εκτέλεση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες των οικοδομικών-βαριών τεχνικών εργασιών-κοπής χόρτων και μεταφοράς ογκωδών ειδών για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο.

Συνάδελφοι

Για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει ενημερώνετε άμεσα τον Σύλλογο και τον γιατρό εργασίας.

Πηγή: ΣΕΟΤΑΠΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου