Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ

Την τουριστική εξέλιξη του νησιού μας ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να αποτρέψουμε. Αποτελεί την κινητήρια οικονομική του δύναμη. Την ποιότητά του όμως μπορούμε να επηρεάσουμε προβάλλοντας τον πολιτισμό μας, και ιδιαίτερα τον πλούσιο αρχαιολογικό μας πλούτο, καθώς και άλλες μορφές τουρισμού, όπως π.χ. αγροτοτουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, περιπατητικό-αθλητικό κλπ.

Όσον αφορά τη νεολαία μας, που αναφερθήκαμε και χθες, χρέος μας είναι να τη θωρακίσουμε με γνώσεις που θα έχουν σημείο αναφοράς τη σωματική και ψυχική της υγεία και την επίγνωση της τοπικής κληρονομιάς.

«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», «σχέσεις των δύο φύλων», «αλκοολισμός», «ναρκωτικά», «επαγγελματικός προσανατολισμός» προσαρμοσμένος στα δεδομένα της Πάρου, «αθλητική δραστηριότητα και υγεία» είναι θέματα επαναλαμβανόμενων σεμιναρίων, που μπορεί να οργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με ειδικούς, τη σχολική κοινότητα και τους αθλητικούς και μορφωτικούς συλλόγους.

Όλα όμως όσα αναφέραμε, απαιτούν ενεργοποίηση ότι καλύτερου διαθέτει ο τόπος μας, δουλειά, συνέπεια και συνέχεια.

Συλλόγους με πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα το νησί διαθέτει. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που αφιερώνουν αφιλοκερδώς πολύτιμο γι΄αυτούς χρόνο συμμετέχοντας στα διοικητικά τους συμβούλια.

Και είναι πολλά τα παιδιά που αθλούνται σε στεριά και θάλασσα.

Η δημοτική βούληση πρέπει πάντα να λειτουργεί ενισχύοντας, συντηρώντας και πολλαπλασιάζοντας τις κατάλληλες υποδομές, και εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία βελτίωσης. Αρκετά γίνονται μετά από πολλές πιέσεις, άλλα χρονίζουν, ενώ σαν παραδείγματα για μελλοντική αποφυγή, η απώλεια του μοναδικού μεγάλου πολιτιστικού χώρου της Παροικιάς και η παράτυπη εκδίωξη γονέων και παιδιών από το μουσικό τους σπίτι, για εγκατάσταση της Πολεοδομίας

Η δημοτική παράταξη που ευαγγελιζόμαστε, πολλά μπορεί να κάνει, αρκεί να πλαισιωθεί από ικανούς και διαθέσιμους δημότες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου