ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η αναβίωση των εθίμων του τόπου μας. Αυτό το κάνουν με επιτυχία οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας και αξίζουν συγχαρητηρίων.

Πολιτισμός είναι και η φροντίδα και δημιουργία υποδομών επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών μας χώρων, η κατασκευή νέου αρχαιολογικού μουσείου, αίθουσας εκδηλώσεων, η αναπαλαίωση του Φραγκομονάστηρου, η δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης, το ιστορικό αρχείο της Πάρου, η προβολή αξιόλογων τμημάτων των παραδοσιακών μας οικισμών, αξιοποίηση των Αρχαίων λατομείων, αλλά πάνω από όλα η ανάδειξη του μοναδικού μνημείου της Εκατονταπυλιανής.

Ιδού πεδίον λαμπρό για την ΚΔΕΠΑΠ.

Αρχαιολόγοι που τιμούν με την παρουσία τους και το έργο τους στο νησί μας υπάρχουν.

Αναφερόμαστε στον Γιάννο Κουράγιο, που με τις γνώσεις του και το ταλέντο του έφερε στο φως πλήθος αρχαίων αντικειμένων και με το αναστηλωτικό του έργο έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο το Δεσποτικό.

Αναφερόμαστε στη καθηγήτρια Ντόρα Κατσωνοπούλου που μαζί με το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου – Κυκλάδων (ΙΑΠΚ) έχουν οργανώσει σειρά συνεδρίων και με τις εκδόσεις των πρακτικών τους, προβάλουν στο πανελλήνιο τον αρχαιολογικό πλούτο της Πάρου.

Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Αθανασούλη, τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιολογίας Κυκλάδων του οποίου το έργο σε πολλά νησιά των Κυκλάδων είναι γνωστό.

Εξάλλου καλλιτέχνες εικαστικών το νησί μας διαθέτει πολλούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον Άλκη Γκίνη, την Αμαλία Φερεντίνου, τη Νατάσα Μπιζά, τη Βασιλική Μπισμπίκου, τον Αριστείδης Βαριά, το Στέλιο Γκίκα, τον Γιάννη Χανιώτη, το Δημήτρη Σιφναίο κ.ά.

Όσον αφορά την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών προτάσεις έχουν κατατεθεί στο Δήμο, μόνο που αγνοείται η τύχη τους.

Όμως για υπάρξει κάτι αξιόλογο στο χώρο του πολιτισμού απαιτείται παιδεία, ευαισθησία για τη μεγάλη κληρονομιά των προγόνων μας, αρχαίων και νεοτέρων και κυρίως δράσεις που δεν θα εξαντλούνται στην επικοινωνία, αλλά θα έχουν οργανωμένη συνέχεια, για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα της παρέμβασης προς κάθε αρχή και κάθε αρχή έχει ανάγκη τη συνεργασία του σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Αυτό όμως, που απουσιάζει εδώ και χρόνια, είναι η σταθερή πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου