Μικρο-συνέντευξη #6: "θα πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε, σε συνεργασία με την όποια δημοτική αρχή, να κάνουμε το τόπο μας καλύτερο"

Δημοσιεύουμε το έκτο σχόλιο συμπατριώτη μας.

Δεν γνωστοποιούμε το όνομά του σεβόμενοι την επιθυμία του. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Δηλώνουμε πάντως ότι το σχόλιο δεν είναι κατασκευασμένο, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, που ελπίζουμε να είναι πολλά, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Μας μίλησε ο Γ.Σ, επιχειρηματίας στον κλάδο ένδυσης.

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.

1. Είστε ικανοποιημένος με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
-Στο νέο μου ξεκίνημα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το κατάστημα μου σιγά σιγά αποκτά σταθερή και μόνιμη πελατεία και τα είδη μου είναι πολύ αρεστά στους επισκέπτες μας. Στο προσεχές διάστημα περιμένω να πάμε ακόμα καλύτερα επαγγελματικά, σε εποχές δύσκολες για όλους μας.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
-Όσο αναφορά τη καθημερινότητα μας στο όμορφο νησί μας υπάρχουν πολλά ζητήματα που αναζητούν επίλυση όπως το κυκλοφοριακό που είναι μεγάλο πρόβλημα λόγω του υπερβολικού όγκου οχημάτων επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων. Τόσα χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να το επιλύσει, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει γίνει μόνιμο τόσο στη τουριστική περίοδο αλλά και όταν δεν έχουμε επισκέπτες. Η δημοτική συγκοινωνία είναι κάτι πολύ καλό αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζονται ριζικές ενέργειες και αποφάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο νησί μας, όχι μόνον σε όλους εμάς που ζούμε εδώ, αλλά και στους επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά και παρεμβάσεις για να γίνει η Πάρος μας καλύτερη για όλους μας.

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
-Η δημοτική αρχή προσπαθεί, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να καταφέρει να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα: καθημερινότητα, καθαριότητα, σοβαρές λύσεις για την εξωτερική εικόνα μας, το εμπορικό λιμάνι, βελτίωση και επέκταση της αποχέτευσης σε περισσότερα σημεία του νησιού μας.
Στο κομμάτι του πολιτισμού περισσότερη δραστηριοποίηση και να είναι πιο κοντά στο πολίτη.
Και άλλα πολλά που χρειάζονται για όσο το δυνατόν ο πολίτης να αισθάνεται πιο ασφαλής μένοντας στη Πάρο.

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
-Κάποια θέματα που χρειάζονται να γίνουν στα προσεχή χρόνια είναι κυκλοφοριακό, στο θέμα υγεία περισσότεροι ιατροί και ειδικότητες με αναβάθμιση του κέντρου υγείας όσο γίνεται και δυνατότητα λειτουργίας νέων τμημάτων όπως το μικροβιολογικό κα άλλες ειδικότητες που στοιχίζουν πολλά χρήματα σε όλους μας σε ιδιώτες. Επίσης σημαντικό είναι να γίνει κάτι με το ΧΥΤΑ που εξαντλείται και ανεύρεση νέου χώρου απόθεσης απορριμμάτων και περισσότερη και καλύτερη διαχείριση της ανακύκλωσης.

Κλείνοντας, θα πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε, σε συνεργασία με την όποια δημοτική αρχή, να κάνουμε το τόπο μας καλύτερο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου