Λύκειο Πάρου, εκδηλώσεις και φως!

Του Χρίστου Γεωργούση

Πήρε φόρα το Λύκειο και ξεκίνησε σπουδαίες εκδηλώσεις. Έμπνευση και κουράγιο! Έχουμε να πούμε μερικά πράγματα ως μαθητεύσαντες στις εκδηλώσεις από το 1975.

1) Το θέμα της εκδήλωσης είναι ξεχωριστό Και εύγε σε όσους το σκέφτηκαν.

2) Η επιλογή των προσώπων που θα μιλήσουν είναι τέλεια!

3) Το Λύκειο Παροικιάς έχει μια ιστορία στις εκδηλώσεις. Ο λυκειάρχης Ανδρέας Πετράκης το 1980 εγκατέστησε στις πάνω αίθουσες (δεν είχε γίνει ακόμα το νέο κτήριο κάτω) τη Λέσχη Κινηματογράφου.

4) Ο "Αρχίλοχος" παρουσίασε στη Σύρο το 1983 μπροστά στο Θεοδωράκη το "Άξιον Εστί" με τη χορωδία του Λυκείου. Παιδιά της χορωδίας είναι τώρα εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Πάρου ή ζουν άλλες εμπειρίες ενήλικοι πια.

5) Τα σχολεία πρέπει να αφήσουν μεγάλο μέρος των σημερινών προγραμμάτων και να πάνε σε άλλες μορφές "διδασκαλίας" όπου αποκτάται ζώσα γνώση. Εκδηλώσεις, εκδρομές, επισκέψεις στα σχολεία καλλιτεχνών και ανθρώπων της εργασίας και συζήτηση με τα παιδιά. Κινηματογράφος, εξωσχολικό βιβλίο, μουσική και θέατρο. Ο καθηγητής δεν θα είναι πομπός μιας ύλης αμφισβητήσιμης αξίας αλλά συντονιστής.

6) Το Λύκειο πρέπει να ξεφύγει οριστικά από το άγος των εξετάσεων. Δεν είναι δική του δουλειά. Με το πολύ κακό αυτό σύστημα χάσαμε τους μαθητές από την κοινωνία και την καθημερινότητα του πολιτισμού. Τους μεταβάλλαμε σε μηχανάκια αποστήθισης.

7) Η εκδήλωση, αν δεν είναι ημερίδα που προϋποθέτει πολλές ώρες, αν δεν είναι συνέδριο, αν είναι μια απλή εκδήλωση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο ώρες. Ανάγκη λοιπόν να προγραμματίζονται όλα και όσοι προσέρχονται να φεύγουν ευτυχείς με τα καινούρια πράγματα και όχι εξαντλημένοι. Ιδιαίτερα πρέπει όσοι έχουν ένα χαιρετισμό να κάνουν τον χαιρετισμό τους χωρίς εισήγηση. Άλλοι θα μιλήσουν για το θέμα (δεν το προσέχουμε πάντα αυτό!).

Θα πρέπει η εκδήλωση να βιντεοσκοπηθεί και να γραφούν τα πρακτικά, ώστε να κατατεθεί στο αρχείο δεδομένων του σημερινού Παριανού πολιτισμού.

Συγχαρητήρια στην διευθύντρια και στους καθηγητές του Λυκείου όλους, αλλά και στους μαθητές όλους που πριμοδοτούν τις εκδηλώσεις. Μαθητές αλλά και οι πιο όμορφοι πολίτες!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου