Δημοτικές εκλογές: Οριστικοποιούνται τα σχήματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.

Ο πολιτικός χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 για μια καλή προετοιμασία των δημοτικών παρατάξεων είναι ελάχιστος, εάν τον μετρήσουμε σε μήνες.

Ότι είναι να γίνει, αναφερόμαστε σε ουσιαστική προετοιμασία, θα γίνει το πολύ μέχρι τον Απρίλιο, δηλαδή πριν από το Πάσχα, γιατί, όταν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, ο προεκλογικός αγώνας θα είναι δεύτερης προτεραιότητας, με πρώτη την εντατική εργασία για τον άρτο τον επιούσιο.

Μέσα σ΄αυτούς τους λίγους μήνες λοιπόν θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα των δημοτικών παρατάξεων.

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, για άλλη μια φορά, θα αποτελέσει το μεγάλο πρόβλημα για όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Δυστυχώς στο νησί μας, που ο εθελοντισμός ανθεί μέσα στους συλλόγους και τις άλλες συλλογικότητες, αναπτύσσοντας αξιόλογες πρωτοβουλίες από ικανούς και δραστήριους συμπατριώτες μας, η προθυμία συμμετοχής και έκθεσης στην προεκλογική αρένα των δημοτικών εκλογών δεν βρίσκει την επιθυμητή ανταπόκριση.

Πρόσωπα με ποιότητα, με αξιόλογο βιογραφικό και επαγγελματική καταξίωση στο χώρο τους, αποφεύγουν να δηλώσουν συμμετοχή, αφήνοντας πολιτικό κενό, που το καταλαμβάνουν συνήθως μετριότητες με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Και για να επισημάνουμε το μέγεθος των δυσκολιών που έχει η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καταγράφουμε, ότι θα χρειαστούν για ένα πλήρες ψηφοδέλτιο 80 υποψήφιοι σύμβουλοι, εκ των οποίων το 40% πρέπει να είναι γυναίκες. Και επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι των κοινοτήτων, εάν αποτύχουν, δεν θα συμμετέχουν στα κοινοτικά συμβούλια, ως κοινοτικοί σύμβουλοι, κάτι που πιστεύουμε, ότι στερεί τις κοινότητες από αξιόλογα πρόσωπα. Και σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τη μείωση του αριθμού των κοινοτικών συμβούλων. Γίνεται αντιληπτό, ότι η τροποποίηση του νόμου, που έγινε από τη τωρινή κυβέρνηση, εξασθενεί ακόμη περισσότερο το θεσμό των κοινοτήτων.

Και τώρα επί του «πεδίου».

Ο Μάρκος Κωβαίος, έχοντας εγκαταλείψει το Δήμο στην τύχη του, τρέχει εδώ και μήνες για να φτιάξει ψηφοδέλτιο, υποσχόμενος παντού τα πάντα. Ρουσφετολογεί ασύστολα, αδιαφορώντας για την άθλια καθημερινότητα και για άλλα προβλήματα, τη διαχείριση των οποίων έχει αφήσει σε άσχετους. Το είδαμε με τη λειτουργία της μαρίνας της Νάουσας, που το δημοτικό συμβούλιο έστειλε με ομόφωνη απόφασή του την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Ο άλλος υποψήφιος δήμαρχος, ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, που σύμφωνα με έγκυρες δικές μας πληροφορίες θα είναι τελικά υποψήφιος, επιχειρεί και εκείνος να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Πρόθεσή του είναι, εάν τον ερμηνεύουμε σωστά, να κατέλθει ως ανεξάρτητος, προτάσσοντας τα συμφέροντα της Πάρου και με αυτό το πρόταγμα προχωρεί στην ίδρυση δημοτικής παράταξης που θα πλαισιωθεί από άτομα της αυτής αντίληψης.

Εάν πείσει, τότε θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία θα πράξει αυτό που έπραξε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Για την ώρα στον πολιτικό ορίζοντα της Πάρου δεν διαφαίνεται κάτι άλλο, εκτός, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να συγκροτήσει δικό του ψηφοδέλτιο, κάτι που φαντάζει δύσκολο, αφού το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας είναι η απαλλαγή του Δήμου από τα κουρασμένα παλληκάρια του Μάρκου Κωβαίου, που αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως οι… δημοτικές τουαλέτες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου