Το υγειονομικό αεροπλάνο: Μετά από κάθε θανατηφόρο περιστατικό το θυμόμαστε.

Το υγειονομικό αεροπλάνο του Βελεντζείου Ιδρύματος επηρέασε 2 δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρώτη με την προοπτική της αγοράς του και η δεύτερη με τη λειτουργία του για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Δύο είναι οι λόγοι που είναι καθηλωμένο στο έδαφος πέραν της δεκαετίας.

Ο ένας είναι οικονομικός. Το Ίδρυμα δεν αντέχει οικονομικά για να το θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο Άλλος ότι το ΕΚΑΒ αρνείται τη χρησιμοποίησή του, επειδή δεν διαθέτει δικά του πτητικά μέσα.

Ως γνωστόν οι αεροδιακομιδές πραγματοποιούνται με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας.

Για το Βελέντζειο Ίδρυμα, το ακινητοποιημένο υγειονομικό αεροπλάνο σε υπόστεγο αεροδρομίου της Αττικής, αποτελεί βάρος. Δαπάνησε ένα σημαντικό ποσόν για την αγορά του και δεν χρησιμοποιείται, επειδή δεν είχε προβλέψει τις δυσκολίες που θα προέκυπταν για την επιχειρησιακή του λειτουργία. Αγόρασε ένα πανάκριβο εργαλείο, χωρίς να μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Και αυτός είναι ο λόγος που κατά καιρούς δέχεται κριτική, οσάκις έχουμε περιστατικά που χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο των Αθηνών. Και στο βαθμό που η πολιτεία βελτιώνει το καθεστώς των αεροδιακομιδών, θα μειώνεται και το ενδεχόμενο χρήσης του.

Προτείνουμε στη Λαϊκή Συσπείρωση να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με προσκαλεσμένη τη Διοίκηση του Ιδρύματος για μια έσχατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Και επειδή στην πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου δηλώνεται η βούληση της δημοτικής αρχής να συμβάλει στη επίλυση του προβλήματος, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάθε λόγο να ασκήσει δριμύτατη κριτική στο Δήμαρχο, εάν δεν προτείνει κάτι το σοβαρό για να αρθεί το αδιέξοδο. Αλλά και το Βελέντζειο θα υποχρεωθεί να πληροφορήσει το σώμα υπεύθυνα για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα και που συνάντησε δυσκολίες.

Όπως και να έχει, αυτή η ιστορία του υγειονομικού αεροπλάνου πρέπει να οδηγηθεί σύντομα σε ένα τέλος. Πριν πάει για παλιοσίδερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου