Πράκτορες του κακού

 

Πράκτορες του κακού

Η πολιτική συνεργεί με τον τρέχοντα αξιακό πολιτισμό μας και δίνει τις ειδήσεις που ξέρουμε και μας διαμορφώνουν. Ποιος χώρισε απ' τους σπουδαίους, ποιος έβηξε, τι ανόητο είπε ο τάδε πολιτικός και τι του απάντησαν και τι ξαναείπε και όλα τα βαρετά. Ένα ατέλειωτο κουτσομπολιό και απάντηση πάνω σε απαντήσεις, να μην αφήσουμε βελόνα να πέσει. Να μην πιστέψει κανείς πως δεν έχουμε απάντηση, να μη μας πιάσουν κότσο, να μη φανούν καλύτεροι. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης (παραπλάνησης και τύφλωσης) με βάση τις αξίες τους και την δεδομένη αντίληψη ότι το κακό πουλάει, στέλνουν λαγωνικά να το μυρίσουν και μετά επί μέρες πάνω σ’ αυτό εστιάζουν και αναλίσκονται, υπερβάλλοντας και ξεχειλώνοντας. 

Στο διαδίκτυο αφθονεί ένας αφρενάριστος σεξισμός. Αξίζει να συγκεντρωθούν αυτές οι "ειδήσεις" για να δούμε τα χάλια μας και τι κοινωνία πάμε να φτιάξουμε. "Ο αέρας σήκωσε το φουστάνι της τάδε και φάνηκαν όλα!". "Άφησε το στήθος της γυμνό". "Δεν φορούσε εσώρουχο". "Πάθαμε εγκεφαλικό με το μικρό μαγιώ της Άλλης" και άλλα ίδια και χειρότερα. 

Ας είναι το νέο λεπτομέρεια, ας είναι ασήμαντο, αν δίνει κακό, το αναδείχνουν αυτοί με τα σαΐνια τους σε πρώτη είδηση και το κρατούν μέχρι να ανακαλύψουν


εντυπωσιακότερο κακό. Τι είναι είδηση; Θέλει συζήτηση και προϋποθέτει πολιτική που δεν ταΐζει με κουτόχορτο τον κόσμο. Πάσχουμε από ειδήσεις, από αξιολόγηση, καταδιώκουμε ή κρύβουμε το καλό και δικαίως οι πολίτες σχηματίζουν μια εικόνα πραγματικότητας που τρομάζει. Εκείνος που κάνει σωστά τη δουλειά του δεν μας ενδιαφέρει, ο άλλος που κρατά ένα ήθος, αυτά δεν κάνουν θόρυβο, εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι ο κόσμος είναι κακός και μόλις βρούμε το αρνητικό το φουσκώνουμε κιόλας και με λίγη συνωμοσιολογία στρέφουμε την προσοχή των ανθρώπων εκεί που θέλουμε. Χρόνια τώρα στην Ελλάδα πάσχουμε από πολλά, αλλά και από ενημέρωση και ειδήσεις, δεν ξέρουμε ποιο είναι πρώτο και δεύτερο. Το κακό και το άσχημο το αναζητούν όλοι, το θετικό δεν βρίσκει αυτιά. Έτσι οι γυάλινοι της τηλεόρασης και των εφημερίδων κατάντησαν πράκτορες του κακού και έτσι μας βρήκε η ασχήμια όλους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου