Προσεγγίζοντας και αναλύοντας τις πολιτικές δυνάμεις του νησιού μας: Εν αρχή η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο νησί μας.

Εάν επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε το χώρο αυτό, που σε σημαντικό βαθμό επηρεάζει και συχνά καθορίζει την πορεία του νησιού μας, θα διαπιστώσουμε ότι οι νεοδημοκράτες της Πάρου είναι πανταχού παρόντες και συμμετέχουν σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα του νησιού μας.

Οι περισσότεροι διακρίνονται για τον συντηρητισμό τους με την έννοια ότι σέβονται και συντηρούν τις παραδόσεις του τόπου μας.

Θα τους συναντήσεις και μάλιστα να πρωτοστατούν στα τοπικά εκκλησιαστικά πράγματα. Στελεχώνουν ενοριακές επιτροπές, εκκλησιαστικά ιδρύματα κτίζουν και επισκευάζουν παρεκκλήσια και γενικότερα στηρίζουν τη κάθε τι παραδοσιακό.

Αλλά και στις άλλες κοινωνικές και συλλογικές δραστηριότητες η συμμετοχή τους είναι μεγάλη. Συχνά όπου υπάρχει ανάγκη και ανθρώπινος πόνος θα τους συναντήσεις. Είναι «συντρέχτες», όπως λέει ο λαός μας. Πρόκειται για τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά που έχει βαθιές ρίζες στο νησί.

Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, μικρή αλλά υπαρκτή και δραστήρια, που βάζει πάνω από όλα το ατομικό της συμφέρον. Αυτή η κατηγορία είναι ασυγκράτητη. Δεν νοιάζεται για τις τύχες του νησιού μας. Δεν έχουν πρόβλημα να συμμαχήσουν ακόμα και με το διάβολο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, και ας φιλούν του παπά το χέρι.

Συνήθως προσκολλιούνται σε ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, που έχουν συμφέροντα στο νησί. Τους εξυπηρετούν και συχνά τους υπηρετούν, αρκεί να εξασφαλίσουν την εύνοιά τους και τα ανταλλάγματα που προσδοκούν. Είναι οι τυχοδιώκτες της πολιτικής, που τους συναντάς και σε άλλα κόμματα.

Πάνω σ΄αυτούς έχει οικοδομηθεί από παλιά ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός που καλά κρατεί και στις μέρες μας.

Τέλος υπάρχει και ένας περιορισμένος αριθμός νεοδημοκρατών που πιστεύει μετά λόγου γνώσεως και στηρίζει τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος.

Αυτός ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί να είναι συγγενικά μας πρόσωπα, φίλοι μας, επαγγελματικοί μας συνεργάτες, χαρακτηρίζεται με κάτι ακόμη. Δεν πειθαρχεί εύκολα σε άνωθεν εντολές όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. Και η απειθαρχία του εκδηλώνεται κυρίως στις δημοτικές εκλογές. Το έχει αποδείξει σε πολλές δημοτικές αναμετρήσεις. Κρίνει και συγκρίνει τις κομματικές επιλογές σε πρόσωπα με τα πρόσωπα των άλλων δημοτικών παρατάξεων και ας ανήκουν σε άλλον κομματικό φορέα.

Το απέδειξαν και στις δημοτικές εκλογές του 2019, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση με το γαρίφαλο, στην Παροικιά, πήρε το 58%. Αυτό ας το έχουν στα υπόψη, όσοι προετοιμάζονται για τις εκλογές του 2023.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου