Τύψεις για τη Μυρτώ

 

Τύψεις για τη Μυρτώ!

Δεν εγκρίνουν 150 ευρώ για την καρέκλα της Μυρτώς, διάβασα πριν χρόνια στο διαδίκτυο. Άξιοι! Αλλά ο Δήμος Πάρου έπρεπε να δώσει αυτό το ποσό, έτσι ως αναγνώριση της ευθύνης του νησιού για το συνταρακτικό αυτό γεγονός. Ας το έδινε η εκκλησία ή ιδιώτης. Ας έκανε έρανο κάποιος Σύλλογος για το ευτελές αυτό ποσόν. Δεν ξέρω πόσο είναι αλήθεια και τι έγινε τελικά. Εκείνοι που ασχολούνται με την ιστορία και πρωτοτυπούν ας σημειώσουν μερικά συνταρακτικά γεγονότα της τελευταίας 50ετίας. α) Την περιπέτεια της Μυρτώς (κι ας μην αρχαιοελληνικοφέρνουν πολλοί, η γενική στα νεοελληνικά είναι Μυρτώς, πλατεία Μαντώς). β) Τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα από ληστές της Τράπεζας στη Νάουσα. γ) Το θάνατο νέων ανθρώπων από μηχανάκια και δυστυχήματα στους δρόμους. δ) Τα τερατώδη ξενοδοχεία 500 κλινών και πάνω που θα βουλιάξουν το νησί. ε) Την χωρίς εμπόδια καταστροφή της παραλίας στο Μαρτσέλο απέναντι.  στ) Την αποχή των νέων από τα τεκ



ταινόμενα. ζ) Τη νομοθεσία για την αυτοδιοίκηση που αποθαρρύνει την συμμετοχή και στέλνει τους ανθρώπους στον καναπέ τους και τους στριμώχνει  στην ασφάλεια του εαυτού τους. η) Την ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη συνοχής των νησιωτών, που αγοράζονται εύκολα από το χρήμα και ξεχνούν το κοινό χρέος.

Έχει κι αυτά και άλλα το πρόσωπο της νέας Πάρου και τις καταστροφές και άλλα. Οι ευαίθητοι όλοι πρέπει να νιώθουν και κάποια ενοχή, μοιραζόμαστε κοινές ευθύνες κι αν ο καθένας γίνεται "παρτάκιας" κοιτάζει τα του εαυτού του, αυτοθαυμάζεται και πνίγεται στη αυταρέσκεια, τότε το κακό βρίσκει δρόμο ελεύθερο και περνά.

Χρίστος Γεωργούσης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου