Οι δικές μας προτάσεις για ένα ρεαλιστικό προεκλογικό δημοτικό πρόγραμμα (1)

Ας ξεκινήσουμε να γράφουμε τη δική μας πρόταση για το προεκλογικό πρόγραμμα, αρχής γενομένης από την οργάνωση του προσωπικού του Δήμου.

Τρεις είναι οι βασικές υπηρεσίες του Δήμου. Η οικονομική, η τεχνική και η υπηρεσία καθαριότητας. Είναι τα βασικά εργαλεία του δημάρχου, που χωρίς τη σωστή χρήση τους δεν μπορεί να παραχθεί έργο.

Οι άλλες υπηρεσίες είναι επίσης σημαντικές και οφείλουν να προσφέρουν στην εξυπηρέτηση των δημοτών, χωρίς επ΄ουδενί να υποτιμάται το έργο τους.

Ο Δήμος χρειάζεται επίσης μια καλά οργανωμένη νομική υπηρεσία, τουλάχιστον από δύο νομικούς, σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, γιατί οι τρέχουσες υποθέσεις χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου είναι ο δήμαρχος. Αυτός αξιοποιεί το προσωπικό, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Είναι τα χέρια και τα πόδια του και χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως.

Η παρούσα δημοτική αρχή διέλυσε την εσωτερική οργάνωση του Δήμου. Ενέπλεξε το προσωπικό σε έριδες και κάποιοι υπάλληλοι έχουν αυτονομηθεί προκειμένου να επιβιώσουν υπηρεσιακά και να προστατεύσουν τον εαυτό τους από λανθασμένες εντολές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου για πρώτη φορά ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Η πρώτη ενέργεια του νέου δημάρχου, εάν έχουμε αλλαγή της δημοτικής αρχής, είναι η οργάνωση του προσωπικού και η δημιουργία σχέσεων που θα το καταστήσουν παραγωγικό, χωρίς τριβές και στείρες αυταρχικές συμπεριφορές.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται, ενώ το μόνιμο προσωπικό παραμένει μέχρι την συνταξιοδότησή του, κρατά όρθιο το Δήμο από ελλειμματικούς δημάρχους και είναι ο αλάνθαστος κριτής του έργου των δημάρχων που κατά καιρούς υπηρέτησαν τον Δήμο μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου