Τελικά μας χαρακτηρίζει αδράνεια και ασυνέχεια στις πράξεις μας

Στις μέρες μας ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο, ζούμε την αναντιστοιχία λόγων και έργων. Και επειδή η επικοινωνία έχει αναχθεί σε επιστήμη, ο ψεύτικος λόγος γίνεται πιστευτός ευχερέστερα.

Τα μέσα ενημέρωσης με την ανάπτυξη της τεχνολογίας συχνά κάνουν το μαύρο άσπρο και προκαλούν, όταν το θελήσουν, τέτοια και τόση σύγχυση που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα.

Όμως υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που η αλήθεια βγάζει μάτι. Μην πάει ο νους σας σ΄αυτά κυριαρχούν στην επικαιρότητα, στον παπά που τα ΜΜΕ τον ξέσκισαν στην κυριολεξία, όταν τα ίδια μέσα τον είχαν προβάλει ως εικόνα αγίου, ούτε στις υποκλοπές, από το κινητό μας, που αποδείχτηκε ότι είναι ο μεγαλύτερος ρουφιάνος όλων των εποχών.

Εμείς θα ασχοληθούμε με ήσσονος σημασίας θέμα, που και αυτό έχει πέσει θύμα της επικοινωνίας με ψεύτικες υποσχέσεις και που είναι μείζονος σημασίας για το νησί μας.

Πρόκειται για το κουφάρι του ΣΑΜΙΝΑ, που για χρόνια ρυπαίνει τις ακτές μας με ορατές και μη ορατές μολύνσεις.

Ίσως μας πουν ότι το θέμα δεν απασχολεί την επικαιρότητα της Πάρου. Συμφωνούμε. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το καθιστούμε και πάλι επίκαιρο.

Τι μας έλεγε στις 5 Αυγούστου του 2020 από την Πάρο ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης; Σας το θυμίζουμε: «…δρομολογούμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο Ν.2881 για την ανέλκυση του ναυαγίου».

Από τότε πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια. Έγινε κάτι το ουσιαστικό; Τίποτε απολύτως. Και εμείς τι κάναμε εκτός από τις αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάλαμε μέσα και έξω από το Δημαρχείο; Μία 'Υπενθύμιση'. Δηλ, τίποτε απολύτως. Επικοινωνία με ωραία λόγια. Αυτό ήταν όλο.

Τελικά μας χαρακτηρίζει αδράνεια και ασυνέχεια στις πράξεις μας. Γι΄αυτό δεν προχωρούν σε λύση μια σειρά από προβλήματα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά μας.

Στην ημερίδα που έγινε πρόσφατα για τα παριανά οικοσυστήματα, αναφέρθηκε κάτι για το τεράστιο σκουπίδι που μολύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Πάρου;

Μήπως θα πρέπει να γίνει ημερίδα και γι΄αυτό;


Σύσκεψη για την ανέλκυση του Σαμίνα, 5.8.2020.
Πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου