Γιατρός προς ΜΑΤ: Το νομοσχέδιο στέλνει τις μανάδες σας πελατεία στον ιδιωτικό τομέα (Video)

«Το νομοσχέδιο στέλνει τον κόσμο απευθείας πελατεία στον ιδιωτικό τομέα. Τον φτωχό κόσμο, τις μανάδες εδώ των αστυνομικών, τις μανάδες του απλού λαού».


Σε συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που ξεθεμελιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, μετρώντας την ζωή του λαού με χρήματα και στέλνοντας τους ασθενείς ως πελάτες σε ιδιωτικές κλινικές.

Η κρατική καταστολή ήταν για ακόμη μία φορά η απάντηση της Κυβέρνησης στην συμβολική διαμαρτυρία των γιατρών που ανάρτησαν πανό στο κτίριο.

Ο Γιώργος Σιδέρης, ένας από τους γιατρούς που βρέθηκαν περικυκλωμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς επειδή θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού στην δημόσια Υγεία, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς, που ως το μακρύ χέρι του κράτους καταπνίγουν τις λαϊκές διεκδικήσεις.

«Κάνουμε μία συμβολική πράξη για να καλέσουμε τον κόσμο στην μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης που μπαίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και στέλνει τον κόσμο απευθείας πελατεία στον ιδιωτικό τομέα. Τον φτωχό κόσμο, τις μανάδες εδώ των αστυνομικών, τις μανάδες του απλού λαού.

Γι’ αυτό καλούμε τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν. Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνουν. Εκτός κι αν είναι να μας συλλάβουν, να μας συλλάβουν τώρα να το δει κι ο κόσμος…». 


Πηγή: www.rosa.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου