Αν όντως έτσι συμβαίνει, τότε η Πάρος μπορεί να ελπίζει.

Μας έρχονται συνεχώς πληροφορίες για συμμετοχή κυρίως νέων, οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του επάρχου Κώστα Μπιζά.

Αν όντως έτσι συμβαίνει, τότε η Πάρος μπορεί να ελπίζει.

Οι νέες και οι νέοι μας, και αναφερόμαστε σε συμπατριώτες μας που είναι ήδη σε παραγωγική ηλικία, προφανώς έχουν αντιληφθεί τον ολισθηρό δρόμο που έχει εισέλθει το νησί και που τους αφορά άμεσα.

Γιατί όταν μιλάμε για ανάπτυξη, δεν εννοούμε την ισοπέδωση των πάντων, όπως την αντιλαμβάνονται τα μεγάλα συμφέροντα που πάτησαν πόδι στο νησί.

Δεν είναι μόνο η καταστροφή του φυσικού πλούτου του νησιού που συντελείται με γρήγορους ρυθμούς. Το ζήτημα έχει και κοινωνικές διαστάσεις, αφού σταδιακά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα συρρικνώνονται και ο ντόπιος πληθυσμός θα μετατρέπεται σε υπηρετικό προσωπικό τους.

Το μηνιαίο ενοίκιο των 20.500 ευρώ με το οποίο ο δήμος νοίκιασε το δημοτικό ακίνητο του λιμανιού, προσφέρεται για σοβαρό προβληματισμό, ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν από οικονομικές αναλύσεις.

Το τουριστικό προϊόν που παρέχει το νησί μας πρέπει στο μεγαλύτερο ποσοστό του να παραμείνει σε παριανά χέρια και ο Δήμος οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στην ανάσχεση αυτής οικονομικής επιδρομής.

Το νησί μας δεν είναι μεγάλο, για να μπορέσει να χωρέσει τα μεγαθήρια που χτίζονται ή προγραμματίζεται να χτιστούν. Το νερό δεν φτάνει και το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο πλήθος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Όλα αυτά φυσικά προβληματίζουν τους νέους Παριανούς, που βλέπουν το μέλλον τους να υπονομεύεται, και φαίνεται ότι το νέο σχήμα τους παρέχει το βήμα για να πολεμήσουν για τον τόπο τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου