Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει!

 


Σ ένα πρωτάθλημα που μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είναι άκρως ανταγωνιστικό, που έχει τέσσερις ομάδες να κοντράρουν στα ίσα για την κατάκτησή του, που ακόμα και οι λεγόμενοι μικρομεσαίοι ή και μικροί κοιτούν στα μάτια τους μεγάλους και τους βάζουν δύσκολα, το ενδιαφέρον του κόσμου στρέφεται στα δοκάρια του Περιστερίου. Εκεί όπου όλα τα ωραία σταμάτησαν ως δια μαγείας και προσγειωθήκαμε απότομα στην ελληνική μίζερη πραγματικότητά μας. Εκεί όπου βγήκαν μεταλλικά πεντάμετρα και πενηντάρες κορδέλες της τροχαίας, τσάπες και ξινάρια, διαιτητές που μετρούν και μπερδεύονται στην πρόσθεση και την αφαίρεση και μετά ανακοινώσεις, ένταση άνευ λόγου, αθλητική δικαιοσύνη, ξανά ανακοινώσεις, πύρινα άρθρα, εφέσεις, απειλές για CAS και δεν συμμαζεύεται. 

Σιγά μην άφηναν το ποδόσφαιρο να κυριαρχήσει. Δεν μπορούν αυτοί που διοικούν τις ομάδες να αφήσουν κάποιον άλλον να είναι πρωταγωνιστής εκτός απ τον εαυτό τους. Λέγεσαι Μελισσανίδης και είσαι πρόεδρος της ΑΕΚ. Είσαι αυτός που θα ευγνωμονούν αιώνια οι οπαδοί της ομάδας σου - και όχι μόνο - γιατί επί προεδρίας σου η ομάδα απέκτησε ένα υπέροχο γήπεδο. Εχεις μια εξαιρετική ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και που θα είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να χάσει ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί σε play offs. Εχεις γεμάτο ρόστερ, έναν εξαιρετικό προπονητή, μια απόρθητη έδρα. Τι άλλο θέλεις για να είσαι χαρούμενος; Για να καθήσεις αναπαυτικά στη σουίτα σου, να πιείς το καφεδάκι σου και να απολαύσεις όλο αυτό που δημιούργησες; Οχι όμως! Δεν μπορείς να μείνεις σ αυτά. Πρέπει να κάνεις και κάτι ακόμα! Να μετρήσεις τα δοκάρια στο Περιστέρι και να ζητήσεις να εφαρμοστεί ο νόμος. Ακόμα κι αν διατείνεσαι πως δεν θέλεις να πάρεις τον αγώνα στα χαρτιά, αλήθεια τι ακριβώς θέλεις; Να ξαναγίνει ο αγώνας αλλά να τιμωρηθεί ο Ατρόμητος; Αλήθεια, αυτό θέλεις; Δηλαδή σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να τιμωρηθεί ο Ατρόμητος; Επειδή ο Σπανός δεν είναι φίλος σου; Επειδή είναι φίλος του Μαρινάκη; Γιατί αν σε ενδιαφέρει το δίκαιο θα έχεις καταλάβει πως σ αυτό το γήπεδο με τα πακτωμένα δοκάρια σε μπετό έχουν γίνει δεκάδες παιχνίδια. Δεν κόντυναν τα δοκάρια (το πόσο δεν θα μας το πει η κορδέλα της τροχαίας τρομάρα μας) την προηγούμενη εβδομάδα για να δυσκολέψουν εσένα. Κι αφού εσύ είσαι ο θεματοφύλακας των τύπων, ήρθε και η αθλητική δικαιοσύνη να αποφασίσει κι αυτή με τους τύπους, γιατί την ουσία την έχουμε χάσει εξ αρχής. Δεν έχει ευθύνη σου λέει ο Ατρόμητος γιατί το γήπεδο δεν είναι δικό του. Και τώρα εσύ ουρλιάζεις και απειλείς πως θα κάνεις έφεση και θα φτάσεις μέχρι το CAS. Το έχεις χάσει το παιχνίδι. Το μόνο που σου μένει, είναι να ζητήσεις να διορθωθούν τα δοκάρια (αφού μετρηθούν σωστά βεβαίως με τοπογραφικό όργανο και όχι με την κορδέλα της τροχαίας) και να πας να παίξεις το παιχνίδι, παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσεις και μάλιστα εύκολα.

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία; Μήπως επειδή έχεις μάθει τόσα χρόνια πως τα πρωταθλήματα δεν τα κατακτούν οι παίκτες και οι προπονητές αλλά οι πρόεδροι; Μήπως γιατί στο τέλος της χρονιάς θέλεις να σε μνημονεύουν οι φίλαθλοι όχι σαν αυτόν που έχτισε αυτό το στολίδι, όχι σαν αυτόν που έφερε έναν εξαιρετικό προπονητή και σπουδαίους παίκτες, αλλά σαν τον "μάγκα" που ξέρει να παίρνει παιχνίδια στα χαρτιά και που "γλεντάει" τους άλλους "πρόεδρες"; Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη εξήγηση, εκτός αν αποδεχτούμε πως η ΑΕΚ δεν αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού και την στοιχειώνουν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Θα είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται πως έχει ανέβει επίπεδο, πως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα που ελέω VAR δεν μπορούν πλέον να την πλήξουν εντός αγωνιστικών χώρων και παραμένει εμμονικά σε παλιές εποχές. Εποχές όπου πρόεδροι εισέβαλαν με κουμπούρια σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια, άλλοι έχτιζαν "παράγκες" και άλλοι επισκέπτονταν σχεδόν σε κάθε αγώνα το καμαράκι των διαιτητών στο ημίχρονο για να τους υπενθυμίσουν ποιος κάνει κουμάντο.

Εποχές που όλοι, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Ευχή μου να ξεκολλήσουν κάποτε απ αυτή τη νοοτροπία και οι πρόεδροι, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο. Δυστυχώς "αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει"...


ΥΓ. Αν μένει κάτι απ όλη αυτή την ιστορία, είναι ο σαθρός τρόπος με τον οποίο ελέγχεται η καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων. Δεν μπορεί να υπάρχει κανένας άλλος υπεύθυνος από την διοργανώτρια αρχή που οφείλει να ελέγχει τα γήπεδα όχι μόνο πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Με τρόπο έγκυρο και επιστημονικό. Και όχι με πενηντάρες κορδέλες της τροχαίας, μεταλλικά πεντάμετρα και μπαρμπάδες που πατάνε στις μύτες των παπουτσιών τους.

Νίκος Καραμάνος




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου