WHITE NOISE ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

- Στις 3 Φεβρουαρίου και στην περιοχή East Palestine της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ, εκτροχιάστηκε τραίνο που μετέφερε επικίνδυνα, τοξικά υλικά και από τον εκτροχιασμό και τη σύγκρουση, προκλήθηκε τεράστια πυρκαγιά.

Απόλυτη μυστικότητα κάλυψε το γεγονός, σε σημείο να συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να το καλύψουν. Στα ΜΜΕ επεκράτησε μούγκα, μέχρι τουλάχιστον που το γεγονός έγινε γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τοπικός παραπόταμος Leslie Run μετατράπηκε σε βούρκο, με εκατοντάδες νεκρά ψάρια ενώ τα γύρω αγροκτήματα γέμισαν νεκρά κοτόπουλα, νεκρούς σκύλους και αλεπούδες. Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος του Οχάιο δήλωσε ότι υλικό από τα χημικά που μετέφερε το τρένο είχε εισέλθει στον υδροφόρο ορίζοντα και σκότωσε τα ψάρια, αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωναν ότι το πόσιμο νερό ήταν ασφαλές.

- Πριν 7 μήνες, το Netflix έδωσε στην κυκλοφορία την ταινία, White Noise.

Η ταινία, κατά διαβολική σύμπτωση, γυρίστηκε στην περιοχή East Palestine της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ και – τι τραγική ειρωνεία – οι 5000 κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στην ταινία ως κομπάρσοι, στους οποίους δόθηκαν και οδηγίες για τις περιπτώσεις τέτοιων ατυχημάτων.

Αν αναλογιστεί κανείς την επίσης διαβολική σύμπτωση, η ταινία Contagion να έχει «προβλέψει», από το 2011 ακριβώς και με όλες τις λεπτομέρειες, την πρόσφατη πανδημία, εύλογα αναρωτιέται αν η τέχνη μιμείται τη ζωή ή…η ζωή την τέχνη


https://youtu.be/oXFSIYy8D7M απ΄την ταινία, White Noise.

Πηγή: Νίνα Γεωργιάδου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου