Ο βιολογικός καθαρισμός και τα δίκτυα αποχέτευσης στην Αγκαιριά – Αλυκή αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας

Όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά αναξιοποίητος, τόσο θα δυσκολεύουν (από έλλειψη χώρου) έργα, όπως αυτά των βιολογικών καθαρισμών.

Κανένας δεν θέλει τέτοια έργα στη γειτονιά του.

Το έργο του βιολογικού της Παροικιάς λίγο έλειψε να ακυρωθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ευτυχώς η ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή κατοίκων της περιοχής, και το έργο ολοκληρώθηκε.

Στην περίπτωση της Αγκαιριάς – Αλυκής (πριν από 20 και πάνω χρόνια) η τότε δημοτική αρχή είχε προχωρήσει τη μελέτη βιολογικού καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας.

Το έργο στηρίχτηκε από τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της εποχής εκείνης αλλά και από ενεργούς πολίτες της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Μαρία Γουρδούκη, τον Ηλία Γουρδούκη, τον Γιώργο Λουκή του Σ., το Στέφανο Λουκή του Σ., το Γιώργο Ραγκούση, το Μιχάλη Λουκή, το Σπύρο Καλακώνα κ.ά.

Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις που τις οργάνωσε γιατρός – κάτοικος της περιοχής, στην οποία επρόκειτο να χωροθετηθεί το έργο. Παρέσυρε αρκετό κόσμο μεταξύ των οποίων και τον τότε πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου. Τελικά το έργο ακυρώθηκε από την επόμενη δημοτική αρχή. Αντί αυτού ανατέθηκε μελέτη μεταφοράς των λυμάτων στον βιολογικό της Μάρπησσας, ένα παραμύθι που όμως έπεισε αρκετούς.

Από τότε μέχρι τις μέρες μας δεν έχει γίνει τίποτε το ουσιαστικό. Πρωτοπόρησε η Νάουσα και η Μάρπησσα, ακολούθησε η Παροικιά, δρομολογείται τώρα η μεταφορά λυμάτων από τις Λεύκες και τον Κώστο στον βιολογικό της Μάρπησσας, που θα επεκταθεί και η μόνη δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, η Αλυκή, παραμένει χωρίς αποχέτευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παραλίες της.

Εάν δεν κατασκευαστεί το ζωτικό αυτό έργο κατά την προσεχή πενταετία, το πιθανότερο είναι να μην γίνει ποτέ.

Η Αγκαιριά – Αλυκή διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό. Και αυτό το δυναμικό οφείλει να ενεργοποιηθεί και να απαιτήσει από τους μελλοντικούς μας δημοτικούς άρχοντες να δεσμευτούν, ότι αμέσως μετά την εκλογή τους, θα ξεκινήσουν ενέργειες για τη κατασκευή του έργου. Εξυπακούεται ότι αυτό το δυναμικό, θα παλέψει από καλύτερες θέσεις, εάν στελεχώσει τους δημοτικούς συνδυασμούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου