Ο Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει...

 «Καμία συνεργασία, καμία ανοχή»


Ο Γ. Βαρουφάκης από το Μενίδι ξεκαθάρισε ότι σκοπός του ΜέΡΑ25 είναι «να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε ότι υπάρχει εναλλακτική στη μόνιμη μιζέρια που παρουσιάζουν οι Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ως κανονικότητα»

Ούτε 20 ημέρες δεν έχουν μείνει ώς τις εκλογές, κι όσο περνάει ο καιρός τόσο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 γίνεται απολύτως ξεκάθαρος και τελείως απόμακρος από κάθε πιθανό σενάριο συνεργασίας: «Πραγματικά έχω κουραστεί», δήλωσε προχθές σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Μενίδι.

«Δεν είναι πια πράγμα αυτό! Πηγαίνω σε κάθε κανάλι και μου λένε “μα δεν θα κάνετε συνεργασία;”. Οχι! Δεν θα κάνουμε συνεργασία! “Μα γιατί δεν κάνετε συνεργασία;”. Γιατί να κάνουμε συνεργασία; Ας συνεργαστούν αυτοί: τι διαφορά έχει η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ; Και για να μην αφήνω καμία σκιά, καθώς κάνουν λόγο για “ανοχή”... Καμία ανοχή! Ούτε εμπιστοσύνη ούτε ανοχή. Εντάξει; Είμαστε ξεκάθαροι;».

Αυτά είπε ξεκάθαρα προχθές, αν και πραγματικά είχε γίνει ήδη πλήρως... ξεκάθαρος, αφού εδώ και μέρες έχει δηλώσει (πολύ ξεκάθαρα) πως: «Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο για να κάνω κάτι τέτοιο - δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός!».

Το ΜέΡΑ25, λοιπόν, κατεβαίνει σε συνεργασία με τη ΛΑ.Ε. στις εκλογές και ως τέτοια συνεργασία θα παραμείνει και μετά, σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο γραμματέας του κόμματος.

Το ίδιο εξάλλου είχε θέσει ως προϋποθέσεις κυβερνητικών συνεργασιών την πλατιά παλλαϊκή συστράτευση ρήξης με την ολιγαρχία και τις γνωστές «7+1 τομές» του κόμματος «ως προαπαιτούμενα για ουσιαστική αλλαγή κι όχι απλά για εναλλαγή κυβερνήσεων που η ολιγαρχία ανέχεται», ενώ έχει διευκρινίσει πως «το κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβερνητική συμμαχία η οποία δεν θα έχει προεκλογικά σφυρηλατήσει κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα στη βάση των 7+1 τομών».

Αυτά όσον αφορά το μετά τις εκλογές. Οσον αφορά το πριν, το ΜέΡΑ25 δηλώνει πως δεν βάζει στατιστικούς στόχους για τις εκλογές. «Σκοπός είναι να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε ότι υπάρχει εναλλακτική στη μόνιμη μιζέρια που παρουσιάζουν οι Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ως κανονικότητα», μας απαντούν σε σχετικό ερώτημα για τους προεκλογικούς τους στόχους.

«Το κόμμα απευθύνεται σε όλους του πολίτες που δεν αποδέχονται τη μονιμοποίηση της μνημονιακής απαξίωσης και λεηλασίας ως κανονικότητα. Σε όσες και όσους είναι πρόθυμοι να έρθουν σε ρήξη με τις πολιτικές που διώχνουν τη νεολαία στο εξωτερικό και πλουτίζουν τους ολιγάρχες και τις πολυεθνικές, φτωχοποιώντας την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι άλλωστε και το πρόταγμα των εκλογών για το ΜέΡΑ25: η στήριξη των απλών, αυτονόητων πολιτικών του κόμματος (αύξηση μισθών, μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της προπληρωμής των φόρων, του “Ηρακλή”, του χρηματιστηρίου ενέργειας), οι οποίες φαντάζουν τόσο μακρινές, μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το “ναι σε όλα” σαν μονόδρομο. Αλλά με την Πρώτη Φορά Ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς», καταλήγουν.

Πηγή: efsyn

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου