Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα!



Οκτώ φορείς και υπηρεσίες εμπλέκονται στα θέματα της ομπρέλας! Μπράβο παιδιά, να δούμε πότε θα το φτιάξουμε αυτό το κράτος. Αν θέλετε 8 υπαλλήλους ή και περισσότερους για να πάτε μια πολυθρόνα στη θέση της, σκεφθείτε πώς θα λύσουμε πολύπλοκα προβλήματα. Πώς θα λύσουμε το φορολογικό, το μέγα θέμα της υγείας, τα ζητήματα της Παιδείας και άλλα που καίνε. Πώς τα καταφέραμε έτσι. Θέλει μεγάλη δόση ανοησίας και στραβομάρας για να τα μπλέξουμε έτσι! Ποιοι είναι οι μη ικανοί που εμπλέκονται σ' αυτά τα μη ευκολοχώνευτα για ένα ευρωπαϊκό κράτος; Και πάλι μπράβο! Διαβάστε το παρακάτω κείμενο της Καθημερινής και πέστε και σε μένα ένα μπράβο! Εγώ που δεν ξέρω, που είμαι άσχετος, θα εύρισκα αποδοτικότερο τρόπο, καλύτερη οργάνωση για όλα αυτά τα λιγάκι γελοία! Δεν το αξίζουμε! Αυτοί οι λαβύρινθοι, αυτά τα κουβάρια τα μπερδεμένα της διοίκησης φταίνε για πολλά δεινά.

Από την "Καθημερινή"

"Συνολικά οκτώ φορείς και υπηρεσίες εμπλέκονται στην αδειοδότηση, την παρακολούθηση τήρησης της νομιμότητας, την επιβεβαίωση τυχόν αυθαιρεσιών και παραβάσεων και στον καταλογισμό προστίμων.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτή τη στιγμή για να κινηθεί η διαδικασία ελέγχου, διαπίστωσης και βεβαίωσης των παραβάσεων, άρσης τους και επιβολής προστίμων απαιτείται να συντονιστούν 5-6 διαφορετικοί φορείς και υπηρεσίες. Αυτό καθιστά συχνά πολύ δύσκολη την πραγματοποίηση εγκαίρως των απαιτούμενων ελέγχων, ενώ δίνει και τη δυνατότητα, εφόσον υπάρχει σχετική σκοπιμότητα, κάποιοι να καλύπτονται πίσω από την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και να μην προχωρούν σε ουσιαστικούς ελέγχους, δίνοντας έδαφος σε διαιώνιση των παρανομιών.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις παραβιάσεις των όρων αξιοποίησης των παράλιων χώρων προκαλεί μεγάλες διαμαρτυρίες των πολιτών, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις που υποβαθμίζεται και αλλοιώνεται το τουριστικό προϊόν, έχει δοθεί από την κυβερνητική ηγεσία η εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία αδειοδότησης, ελέγχου, παρακολούθησης, διαπίστωσης και βεβαίωσης τυχόν παραβάσεων, επιβολής προστίμων και αποκατάστασης τυχόν κατά παράβαση καταπατηθέντων χώρων να απλοποιηθεί.

Ο προσανατολισμός είναι να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες μιας από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η οποία θα αναλάβει εποπτικό ρόλο όλων των υπολοίπων και θα έχει την τελική ευθύνη ελέγχου εφαρμογής της νομιμότητας. Στο δαιδαλώδες καθεστώς που ισχύει αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν πολλοίς η ρίζα του προβλήματος. Ενδεικτικά, στη διαδικασία μίσθωσης παραλιών, αδειοδότησης των επιχειρήσεων που τις εκμεταλλεύονται, ελέγχου για την τήρηση των προβλεπομένων και επιβεβαίωσης παραβάσεων εμπλέκονται το υπουργείο Οικονομικών, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, οι κατά τόπους δήμοι, οι περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τοπικές εφορείες Αρχαιοτήτων, το Λιμενικό, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Οι επιτήδειοι συχνά αξιοποιούν την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων για να εξασφαλίζουν άδειες από περισσότερους φορείς και να μπορούν να λειτουργούν ακόμη και αν, κατόπιν ελέγχου, διαπιστωθεί κάποια παρανομία. Ή, σε άλλες περιπτώσεις, αρμόδιες υπηρεσίες «πετούν το μπαλάκι» της ευθύνης σε κάποια άλλη υπηρεσία, δηλώνοντας αναρμοδιότητα με αξιοποίηση ακριβώς του δαιδαλώδους συστήματος αδειοδότησης και ελέγχου λειτουργίας".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου