Συνάντηση στον "Αρχίλοχο"


Θα συναντηθούμε σήμερα στον "Αρχίλοχο" ώρα 7.30 μετά από πρόσκληση της Οικολογικής Ομάδας για έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων μας. 

Με την ευκαιρία ας συναντηθούν με όποιον τρόπο βρίσκουν κατάλληλο και οι άλλοι απέναντι και ψύχραιμα ας αναζητήσουν κοινά σημεία με τη βασική επιδίωξη της Κίνησης Πολιτών. Να σταματήσει η καταπάτηση μεγάλου μέρους των παραλιών που πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες. 

Εδώ είναι το θέμα. Να μην ενθαρρύνουμε τη μικρή ή τη μεγάλη παρανομία, γιατί στο τέλος θα μάς πνίξουν. Έχουν ακόμα χρόνο να δουν τα λάθη τους όσοι στάθηκαν απέναντι υβρίζοντας και λοιδορώντας. Είναι μειοψηφία και δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Στις δύσκολες καταστάσεις ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. Τα ερίφια από τα πρόβατα. Να μην θέλουν να είναι η ήρα και τα ερίφια, αλλά να δουν τις δικές τους υπερβολές, τις δικές τους εμμονές σε μια επιχειρηματικότητα της ανομίας. Δεν θα συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι στις κινητοποιήσεις αν δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Κατακαλόκαιρο δεν είναι εύκολο να εξεγερθούν οι πολίτες, παρά μόνο όταν το δίκιο τους είναι ολοφάνερο και ξεχειλίζει. Να ξαναδούν την πραγματικότητα μετά τα όσα συνέβησαν και να μη θέλουν να έχουν τον κόσμο απέναντι. Δεν ζει κανείς διαμορφώνοντας με τη στάση του όλο και νέους εχθρούς. Δεν συμβιβαζόμαστε με την παρανομία προκειμένου να μεγαλώσουμε τον τζίρο μας! 

Το δίκαιο φάνηκε και από τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό και από τη στήριξη μεγάλων εφημερίδων ακόμα και του εξωτερικού. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για συνεννοήσεις. Και η παρούσα πλειοψηφία της δημοτικής αρχής να μην παραδώσει το δήμο με την εντύπωση στον κόσμο ότι ενθαρρύνει την όποια παρανομία. Να πάρει γενναία θέση εναντίον της ανομίας κι ας φέρνει σε ορισμένους κέρδος. Κάθε επιχείρηση, κάθε οικοδόμημα θεμελιωμένο σ' αυτές τις βάσεις γίνεται αιτία μεγάλων δεινών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου