ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ



Η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση πήγε ακόμα πιο καλά από την πρώτη και οι νέοι που ήρθαν μαζί μας ήταν πολλοί. Την Τετάρτη μεθαύριο εκτός των άλλων στην Οικολογική Ομάδα του "Αρχίλοχου" θα προτείνω μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαντώς. Θα μιλήσουν 10 από μάς για 5 λεπτά. Μετά θα κάνουμε πορεία στον παραλιακό δρόμο κια θ μοιράσουμε όποια φυλάδια έχουμε. Σκοπός την διαμαρτυρίας αυτής είναι να ξυπνήσουν οι πάντες και πιο πολύ όσοι έχουν αρμοδιότητυα και ευθύνη που τα ξέχασαν. Θα προτείνουμε τα εξής:

1) Να αναλάβει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τις ευθύνες της τώρα με ενεργοποίηση των επιτροπών, έλεγχο σε κάθε παραλία και καταγγελία στην συνέχεια στην Κτηματική και τον εισαγγελέα. Στον έλεγχο μπορούν να λαμβάνουν μέρος και 10 δικοί μας εθελοντές της Κίνησης Πολιτών.

2) Θα ζητήσουμε να παραιτηθούν όλοι οι υπάλληλοι της Κτηματικής για το λόγο ότι απέτυχαν στο έργο τους και άφησαν τις παραλίες στο έλεος μιας αδίστακτης και βλαπτικής εκμετάλλευσης. 10 χρόνια αποτυχίας και πολιορκίας σε αυτό το βαθμό του νησιού είναι πολλά. Δεν θα μιλήσουμε για διαπλοκή γιατί δεν έχουμε στοιχεία αλλά φαίνεται ότι η Κτηματική ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα και μάς άφησε στο έλεος των πειρατών των ακτών που τους δίνεται χώρος 10 και καταλαμβάνουν πάνω από 100!

3) Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση με κάθε μέσον να αλλάξει τώρα ο νόμος για τις παραλίες καθώς απέτυχε παταγωδώς ο υπάρχων να μάς προφυλάξει από την καταστροφή. Οι παραλίες να αποδοθούν στον δήμο κάθε περιοχής. Η αρχή που ενοικιάζει παραλίες και η αρχή που ελέγχει πρέπει να βρίσκονται στο νησί και όχι στα χέρια ανεξέλεγκτων και αφανών και δυσκολοεύρετων υπηρεσιών, όπου οι υπάλληλοι πάνε διακοπές και κρύβονται ενώ το νησί καταστρέφεται. Τόσα χρόνια τι έκανε η Κτηματική και προχώρησε η κατάσταση στο σημείο αυτό της πλήρους κατάληψης γιαλών και παραλιών και σε πολλές περιπτώσεις την κατάληψη ακτών χωρίς καμιά άδεια; Αυτήν την κοροϊδία δεν μπορούμε να την ανεχτούμε.

4) Θα δώσουμε στους υπεύθυνους να καταλάβουν ότι αν δεν μπορούμε να πάμε μερικές πολυθρόνες στη θέση τους και μπερδευόμαστε με αρχές και εξουσίες και πάμε από τον Άνα στον Καϊάφα, τότε πώς μπορούμε να λύσουμε σύνθετα προβλήματα, πολύ πιο δύσκολα. Κινούμενοι έτσι θα τα θαλασσώσουμε παντού.

Αυτή θα είναι η πρόταση την Τετάρτη και θα ακούσουμε και άλλες γνώμες ώστε να κάνουμε το καλύτερο και οι διαμαρτυρίες μας να πιάσουν τόπο και να ξυπνήσουν όσους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Βρίσκονται οι υπηρεσίες σε θερινή νάρκη, είναι αναποτελεσματικές ακόμα και για τα ποιο απλά και συνεχίζουμε να χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Οι νέοι της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αγάπης για τον τόπο, όλοι μαζί μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου