Η Οδύσσεια και η ζωή μας



Ξεκινούμε για την Ιθάκη και περνούμε από τον ανθρωποφάγο Κύκλωπα, από τις Σειρήνες και τις Συμπληγάδες, από την Καλυψώ και την Κίρκη και τη Ναυσικά και τέλος έρχεται η ώρα του νόστου και σκοτώνουμε με τα βέλη τους πειρασμούς των μνηστήρων. Ξεκινήσαμε για την απελευθέρωση των παραλιών και βρήκαμε στο ταξίδι πολλά, μαγικά και απροσδόκητα της έκπληξης και άλλα που ήταν μέσα μας και γύρευαν ανάσταση και έκφραση.

  • Πρώτα πρώτα ο κόσμος πάσης ηλικίας και ομορφιάς. Τους ευχαριστούμε όλους που συντονίστηκαν μαζί μας και μοιραστήκαμε την κοινή πίστη.
  • Η Κίνηση Πολιτών προχώρησε με πολλούς άξιους και ικανούς. Η ικανότητα είναι φαινόμενο σπάνιο και αναζητείται σήμερα, όσο ποτέ, που λόγω καταστάσεων έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν θα φτάναμε εδώ χωρίς τους ικανούς όλους που δοκίμασαν τη δύναμή τους.
  • Ξεκινήσαμε για τις παραλίες, αλλά είδαμε ότι έχει αξία η κοινή προσπάθεια για να αναπτερωθεί η ελπίδα όλων που είχε κατακάτσει.
  • Τις κατειλημμένες ακτές είχαμε στο νου, αλλά είδαμε στην πορεία ότι ο κάθε αγώνας φέρνει μια ανέλπιστη ομορφιά και ξανακάνει συγγενείς τους ανθρώπους που είχαν λιγάκι αποσυντονιστεί. Μπορούμε ξανά να παλέψουμε για κοινά πράγματα.
  • Ξεκινήσαμε καταγγέλοντας τους κατειλημμένους χώρους, αλλά λάβαμε χαρά όταν είδαμε μετά από καιρό παλιούς φίλους να μοιράζονται μαζί μας την ίδια αγωνία για τον τόπο.
  • Πήραμε απόφαση να ζητήσουμε το χώρο πατρίδας που μάς ανήκει και διαπιστώσαμε ξανά ότι η συντεταγμένη πολιτεία τα έχει αφήσει όλα ξέφραγα και δεν μπορεί. Ολόκληρα υπουργεία με ανθρώπους με δαπάνες, με διαδίκτυο και δεν μπορεί να βάλουν πέντε πολυθρόνες στη θέση τους! Τους κάναμε καλό, που είδαν τα μεγάλα κενά τους!
  • Γεράσαμε μερικοί, ναι, αλλά η Ιθάκη είναι ο καθημερινός αγώνας και θα πέσουμε αγωνιζόμενοι! Πίστις, ελπίς, αγάπη, λέει ο Απόστολος Παύλος. Και η Καρλάυλ στο μυθιστόρημα "Η μάνα" λέει "Αγώνας, όλο αγώνας όλο πόνος και αγώνας" κι εμείς προσθέτουμε Και χαρά! Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη, είπε ο Γκαροντύ, αγάπη και αγώνας προσθέτουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου