Καθόλου αγχωμένες οι παριανές γαλοπούλες ενόψει γιορτών, σύμφωνα με έρευνα

 

Τα χαμηλά επίπεδα άγχους της παριανής γαλοπούλας αποδίδονται στην παροιμία «Όταν φεύγουν οι γάτοι, χορεύουν οι ποντικοί». Το φαινόμενο δεν είναι νέο και συμβαίνει κάθε τέτοια εποχή, εκτός από τα αλησμόνητα χρόνια των Χαρδαλιά και Τσιόρδα, καθώς το 90% του παριανού πληθυσμού εγκαταλείπει το νησί.

Σύμφωνα με οικουμενική έρευνα που διεξήχθηκε εκ της «Αγκαιδώς», οι παριανές γαλοπούλες εμφανίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους παγκοσμίως, με τα υψηλότερα να παρατηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικότερα στο Ματσατσούτσες.

Το φαινόμενο, όπως λένε οι ερευνητές της «Αγκαιδώς», οφείλεται στη σχεδόν ανύπαρκτη κατανάλωση γαλοπούλας από τους παριανούς, ακόμα κι απ’ αυτούς που παραμένουν στο νησί γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα εισιτήρια των βαποριώνε στους εφοπλιστάδες, οι οποίοι προτιμούν τις μέρες των γιορτών να το ρίχνουν έξω, καταναλώνοντας βραστά αυγά μελάτα και σφικτά σαλάτα, γιατί είναι τα μόνα που μπορούν να αγοράζουν ακόμα.

Στο περιθώριο της μεγάλης έρευνας αποδείχθηκε επίσης ότι οι εναπομείναντες παριανοί αποφεύγουν τα τηγανιτά αυγά, διότι η αγορά ελαιόλαδου αποτελεί για αυτούς τεκμήριο. Πάντως όλοι με ένα στόμα, μια φωνή, όπως μας έδειξε και ο Οκτώβρης, αλαλάζουν «θεέ μου κόβε μας χρόνια και δίνε μέρες στο Μητσοτάκη τον πρωθυπουργό μας».

Τελικά αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτις άμα λάχει να ‘ούμε...

Α Σ Ε


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου