Πατάμε όλοι σε σάπια σανίδα

Παρακολουθώντας χθεσινή νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία συμμετείχαν τρεις εξέχοντες δημοσιογράφοι, ο δεξιός Μανώλης Κοττάκης, ο κεντροαριστερός Γιώργος Λακόπουλος και ο αριστερός Νίκος Ξυδάκης, ακούστηκαν οι παρακάτω χαρακτηρισμοί για την ελληνική κοινωνία : «κυνισμός, διαφθορά, ανομία», «Σαπίζουμε από την κορυφή μέχρι τη βάση», «περιρρέουσα ατμόσφαιρα σήψης» «χώρα – χαλασμένο μαγαζί», «πατάμε όλοι σε σάπια σανίδα», «ατιμώρητο το οργανωμένο Έγκλημα».

Και αυτά με αφορμή τη δωδεκάχρονη που εξέδιδαν, την ατιμωρησία των πρωταγωνιστών των σκανδάλων της Siemens και της Novartis, τη διαφθορά στα σώματα ασφαλείας και την εκκλησία και πολλά άλλα.

Εάν είμαστε ως ελληνική κοινωνία, αυτά που περιέγραψαν και οι τρεις, τότε δεν υπάρχει μέλλον, εκτός εάν ξεσηκωθεί το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που μέχρι τώρα ανέχεται την περιγραφείσα σήψη και προτιμά να σιωπά.

Με αυτό το χάλι, την απάθεια και την ανοχή που δείχνουμε, για ότι συμβαίνει γύρω μας, είμαστε όλοι μαζί για τα μπάζα.

Αλήθεια με ποια ψυχολογία αντίστασης θα υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη, όταν θα εισβάλλει ο γείτονάς μας, που δεν είναι απρόβλεπτος, αλλά, αυτά που λέει, τα εννοεί;

Στα ιδιωτικά κανάλια που αποτελούν τη μεγάλη σχολή της εκπόρνευσης και της κάθε σεξουαλικής διαστροφής, που καθημερινά μας παραπληροφορούν και μας καθησυχάζουν, που μας έχουν μεταλλάξει σε άμορφη μάζα, καιρός είναι να μπει φραγμός από την πολιτεία και να δοθεί κατεύθυνση καθημερινής προετοιμασίας γι΄αυτά που έρχονται. Μας είναι αρκετή η μικρασιατική καταστροφή και η τραγωδία της Κύπρου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου