Τελικά κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Αναφερόμαστε στα αιολικά βιομηχανικά πάρκα, που ήθελαν να εγκαταστήσουν στα νησιά μας και που τώρα σύμφωνα με ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» ( 23-10-2022) η κυβερνητική πολιτική αλλάζει ρότα.

Οι Τηνιακοί, οι Ανδριώτες και εμείς οι Παριανοί τα καταφέραμε και τώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες σε θαλάσσιο χώρο. Συγκεκριμένα το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο προωθεί στις νησιωτικές περιοχές θαλάσσια αιολικά πάρκα και σε απόσταση από τις ακτές πέραν των 1500 μέτρων.

Ο αποκλεισμός νέων έργων ΑΠΕ στις Κυκλάδες αποτυπώνεται και στο αντίστοιχο πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, το οποίο έχει υποβληθεί στο ΥΠΕΝ και αναμένεται να υπογραφεί σύντομα από τον υπουργό.

Είναι μια νίκη των ενεργών πολιτών που απέτρεψαν μεγάλου μεγέθους καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον των νησιών μας, τα οποία όμως κινδυνεύουν από την εκτός οικισμού δόμηση που συντελείται με γρήγορους ρυθμούς και μάλιστα με μεγάλες κατασκευές ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Η Πάρος ήδη έχει δεχθεί εισβολή μεγάλων τέτοιων συμφερόντων, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Μήπως θα πρέπει η επιτροπή του νησιού μας κατά των βιομηχανικών αιολικών πάρκων να επικοινωνήσει με το Υπουργείο για περισσότερες πληροφορίες;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου