ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ


Με κίνδυνο να γίνουν τεράστιες παραλείψεις, αναφέρουμε επιγραμματικά: Μετά την πρόταση για Αγροκήπιο-Βιωματικό Πάρκο από την ΟΠΑΣ και άλλους φορείς, συστάθηκε επιτροπή από τον Δήμο και τους φορείς.

Η πρόταση της, έγινε αποδεκτή, αν και ήδη είχε κάνει πολλές παραχωρήσεις.
Παρ’ όλο που υπήρχε μελέτη σαν βάση για την αξιοποίηση, απεφασίσθη να ανατεθεί εκ νέου ο σχεδιασμός. Η απόφαση προβλέπει σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο και τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε.» για την σύνταξη μελέτης master plan αξιοποίησης του Αγροκηπίου έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

Στο δια ταύτα, και επαναλαμβάνουμε ΤΕΛΕΙΩΣ επιγραμματικά, κατ’ αρχάς θα γίνει μελέτη για κατασκευή Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού στον χώρο. Επειδή έτσι απεφάσισε ο Δήμαρχος. Επειδή δεν υπήρχε πουθενά αλλού σε όλη την Κοινότητα Πάρου χώρος ικανός για κατασκευή του πραγματικά αναγκαίου Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού σταθμού. Και επειδή για αυτούς που έχουν μνήμη ισάξια του Δημάρχου, παλιότερα για το ΑΝΑΓΚΑΙΟ Νηπιαγωγείο Παροικίας, είχε παραδοθεί …κενός φάκελος. Και, τέλος, επειδή θυμήθηκε την έλλειψη, όταν ανακινήθηκε το θέμα ‘Αγροκήπιο-Βιωματικό Πάρκο’.

Με απλά λόγια: Σε πρώτη φάση, θα μελετηθεί η κατασκευή αιθουσών νηπιαγωγείου και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Χρόνος τελικής παράδοσης της μελέτης: 12 μήνες, από την λήψη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Που πάρθηκε στις 11/10/2022, και με την οποία διαφώνησαν 2 μέλη της, ο Κώστας Ροκονίδας και ο Θανάσης Μαρινόπουλος.

Δεν θα σταθούμε καν στο ότι οι ημερομηνίες ‘βολεύουν’ για (παραπλανητικές) πανηγυρικές ανακοινώσεις περί Αξιοποίησης του Αγροκηπίου, ανάλογες με τα κτίρια-λάστιχο του Παλιού Αεροδρομίου.

Επειδή γνωρίζουμε τις ταχύτητες με τις οποίες κινείται η δημοτική αρχή, η δική μας πρόβλεψη είναι ότι η κατασκευή του νηπιαγωγείου θα χρειαστεί τουλάχιστον μια πενταετία για να ολοκληρωθεί και το επιτακτικό ερώτημα που τίθεται είναι:
Αφ’ ενός το τι θα γίνει με την άθλια εικόνα σκουπιδότοπου που εμφανίζει ο παρατημένος αυτός χώρος και αφ’ ετέρου:
Μέχρι να κατασκευαστεί το νηπιαγωγείο, που μπορεί να βρεθεί άλλος χώρος εάν έχουμε αλλαγή δημοτικής αρχής, προτείνουμε να γκρεμιστούν όσα κτήρια είναι ακατάλληλα λόγω επικινδυνότητας, να μεταφερθεί η παιδική χαρά εντός του αγροκηπίου, γιατί εκεί που βρίσκεται την τρώει το αγιάζι, ενώ εντός του αγροκηπίου θα είναι προστατευμένη, και ο υπόλοιπος χώρος να καθαριστεί και να αξιοποιηθεί έστω προσωρινά.

Εμείς θα επανερχόμαστε συχνά, θα παρακολουθούμε το τι συμβαίνει και θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας.

Υ.Γ.
Για του λόγου το αληθές, ήδη άρχισαν οι παραπλανητικοί πανηγυρικοί: Σε ενθουσιώδες άρθρο της Κοινής Γνώμης.gr, η εισαγωγική εικόνα, είναι από την (παλιά πλέον…) πρόταση της ΟΠΑΣ κλπ, στον χώρο που τώρα προβλέπεται Νηπιαγωγείο!

Κρίνετε μόνοι σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τη Μεγάλη Παραίτηση στη γενικευμένη δυσφορία

Αρχεία δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τις δημοτικές εκλογές του 2019

Για να μην πούμε το νερό - νεράκι

ΜΙΧΑΪΛΟΒΙΤΣ: ”ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ”

Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου Πάρου